Vinteru pieviļ amortizators, Dakarā - traģēdija (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas motobraucējs Jānis Vinters pirmdien prestižā Dakaras rallija devītajā posmā lielāko distances daļu atradās ceturtajā pozīcijā, tomēr amortizatora defekta dēļ beigu daļā atkrita no favorītu pulka un finišēja 23. vietā. Par pirmo šāgada Dakaras sacīkšu upuri ir kļuvis austrālietis Endijs Kaldekots.

Par 599 kilometrus garā posma uzvarētāju šodien kļuva pagājušā gada Dakaras čempions francūzis Sirils Desprē, kuram Vinters zaudēja stundu, 46 minūtes un 21 sekundi.

Finišā Desprē par četrām minūtēm un septiņām sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi spāni Marku Komā.

Vēl pēc trešā kontrolpunkta Vinters atradās starp favorītiem - ceturtajā vietā, taču, kā ziņo "Riga rally-raid team" oficiālā mājaslapa, aptuveni 150 km pirms ātrumposma finiša salūza viņa motocikla aizmugurējais amortizators un atlikušo distances daļu viņš dabūja veikt ievērojami lēnākā tempā.

Kopvērtējumā Jānis saglabāja 14. vietu, bet no līdera Komā tagad atpaliek par sešām stundām, astoņām minūtēm un 21 sekundi.

Foto: dakar.com

Diemžēl tuksnesis šodien ir paņēmis pirmo dzīvību šāgada rallijā, jo neveiksmīgā kritienā bojā gāja Austrālijas motobraucējs Endijs Kaldekots (att.), kurš, tāpat kā Vinters, šajā rallijā piedalījās trešoreiz karjerā.

41 gadus vecais KTM braucējs avāriju piedzīvoja 599 kilometrus garā posma 250. kilometrā.

Pirms nedēļas Kaldekots uzvarēja Dakaras rallija trešajā posmā Marokā, bet pirms devītā posma kopvērtējumā atradās desmitajā vietā. Pirms gada viņš kopvērtējumā spēja aizsniegties līdz augstajai sestajai vietai.

Dakaras rallija 28 gadu vēsturē sacensību laikā miruši 23 sportisti. Pagājušajā gadā mira divi motobraucēji - spānis Huans Manuels Peress un itālietis Fabrīcio Meoni.

Nopietnu savainojumu dēļ sacīkstes, visticamāk, ir beigušās arī vienam no favorītiem - spānim Isidrem Estevem-Puholam.

Rīt motobraucēji paredzētā ātrumposma vietā veiks tikai pārbraucienu, lai godinātu savu mirušo kolēģi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu