Vinters desmitniekā, Saukāns - divdesmitniekā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigarrt.lv

Latvijas motobraucējs Jānis Vinters sestdien prestižā Dakaras rallija astotajā posmā izcīnīja augsto astoto vietu un turpina uzlabot savas pozīcijas arī kopvērtējumā. Cienījamo 16. vietu astotajā posmā ieņēma "Riga Rally-Raid Team" ekipāža Māris Saukāns/Andris Dambis.

"Dzelzs latvieša" Jāņa Vintera astotā vieta posmā pagaidām ir viņa labākais sasniegums šā gada Dakaras rallijā.

Par 508 kilometrus garā astotā etapa uzvarētāju kļuva francūzis Dāvids Kasto, kuram Vinters zaudēja tikai 11 minūtes un 24 sekundes.

Pateicoties veiksmīgajam startam, Dakaras rallija kopvērtējumā Vinters pirmoreiz ir iekļuvis labāko divdesmitniekā. Latvijas sportists ieņem 19. vietu, no līdera spāņa Marka Komā atpaliekot par nepilnām četrarpus stundām.

Foto: rigarrt.lv

Saukāns un Dambis automašīnu konkurencē finišēja 16. vietā - stundu, 56 minūtes un 19 sekundes aiz posma uzvarētāja francūža Tjerī Manjaldi. Kopvērtējumā latvieši saglabā 20. vietu.

Līderpozīcijās atkal ir izvirzījies divu pēdējo gadu čempions francūzis Stefans Peterhansels, kurš tikai par nieka 32 sekundēm apsteidz savu tautieti Luku Alfānu.

Saukāns un Dambis no Peterhansela atpaliek par astoņām stundām, 27 minūtēm un septiņām sekundēm, taču reāli var pacīnīties pat par 13. vietu, jo no šajā pozīcijā esošā francūža Bruno Sabī atpaliek tikai par stundu un 11 minūtēm.

Mazāk par 18 minūtēm Latvijas "OSCars" šobrīd zaudē pasaules leģendārajam rallistam Karlosam Sainsam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu