Pieci miljoni jāšanas sportam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Hipodroms Rīga" vērienīga jātnieku sporta centra izveidē Rīgā plāno investēt vairāk nekā piecus miljonus latu. Projektu plānots realizēt sadarbībā ar Latvijas Jātnieku federāciju, kā arī ar Latvijas Nacionālo lietišķo sporta veidu skolu Kleistos.

Pagaidām gan šis projekts ir tikai iecere, jo jau ilgāku laiku uzņēmums tā arī nav saņēmis Rīgas domes Īpašumu departamenta atbildi uz trīs iesniegumiem, kuros lūgts saskaņot projektēšanas un būvniecības termiņus.

"Šāda mūsu iesniegumu ignorēšana ir ne tikai administratīvi sodāma rīcība, bet arī klaja ņirgāšanās par uzņēmējiem, kuri vēlas ieguldīt līdzekļus valstiski nozīmīga projekta realizācijā," norādīja Urbanovičs.

Pēc viņa teiktā, tiklīdz būtu saņemti visi nepieciešamie dokumenti, uzņēmums pusgada laikā sagatavotu visus nepieciešamos dokumentus un sāktu būvniecību.

Tā kā ne no Īpašumu departamenta ne arī no Īpašuma un Privatizācijas lietu komitejas kopš 2005. gada maija nav saņemta atbilde par projektēšanas un būvniecības termiņu saskaņošanu, arī Rīgas pilsētas Būvvalde nav pēc būtības izskatījusi "Hipodroms Rīga" pērnā gada augustā iesniegto hipodroma attīstības priekšlikumu un nav izsniegusi projektēšanas uzdevumu.

"Atbildes sniegšanas termiņš ir pagarināts vairākas reizes, bet projektēšanas uzdevuma joprojām nav. Interesanti, ka galvenais Būvvaldes arguments ir tas, ka nav saņemta Rīgas domes Īpašuma departamenta atbilde par projektēšanas un celtniecības darbiem, tāpēc viņi nevar uzņēmumam izsniegt projektēšanas uzdevumu," skaidroja Urbanovičs.

"Hipodroms Rīga" projektu iecerējis realizēt divās kārtās. Pirmajā kārtā plānots izveidot pamatbūves - staļļus, slēgto arēnu, atsevišķus treniņa un ārējos sacensību laukumus, pastaigu laukumus, skriešanas trasi un administratīvās ēkas.

Otrajā kārtā plānoti papildu laukumi, paredzēts paplašināt staļļus un arēnu, izveidot viesnīcu sportistiem un kafejnīcu.

Latvijas Zirgaudzētāju biedrības prezidents Edgars Treibergs norādīja, ka tas būtu lielākais projekts zirgkopības un jāšanas sporta nozarē, kas ļautu šo sportu attīstīt.

"Būtiska ir tā atrašanās vieta. Rīgā ir īpaši liela un pieaugoša interese par jāšanas sportu, un esošie resursi nespēj apmierināt pieprasījumu. Šāds jātnieku centrs ilgtermiņā veidotos par nozīmīgu sacensību centru Eiropā, kas veicinātu arī Rīgas pilsētas popularitāti," uzskata Treibergs.

Lai pievērstu valsts amatpersonu uzmanību projekta problēmām, Urbanovičs, Treibergs un Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus šodien parakstīja vēstules, kuras tiks nosūtītas Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Mārim Kučinskim (TP) un Rīgas domes priekšsēdētājam Aivaram Aksenokam (JL).

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāti nolēmuši, ka apstādījumu un dabas teritorijas statuss neattieksies uz 49 hektāru zemesgabalu, kas iznomāts AS "Hipodroms Rīga". Domnieki iepriekš nolēma neatbalstīt Jura Zvirbuļa (JL) priekšlikumu noteikt šai teritorijai sporta un rekreācijas apbūvi ar apstādījumiem, līdz ar to paliks spēkā domnieku iepriekš atbalstītais priekšlikums, kas atļauj jauktu apbūvi bijušā hipodroma teritorijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu