27. Rīgas velomaratonā uzvar Toms Skujiņš (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

27. ''Rīgas velomaratonā'' uzvaru izcīnīja 18 gadus vecais ''Rietumu-Delfin RRS'' komandas talants Toms Skujiņš.

Rīgas 1. ģimnāzijas audzēknis 76 kilometru ''Tautas brauciena'' distanci (maršrutā Rīga - Garkalne – Tumšupe – Ropaži – Kangari – Rīga) veica 1 stundā, 40 minūtēs un 45 sekundēs, ar vidējo ātrumu 45,8 km/h.

Finišā Skujiņš par 8 sekundēm apsteidza Igaunijas riteņbraucēju Reijo Puhmu (Reijo Puhm/''Alpha Baltic''), bet trešais finišēja Andris Smirnovs (''Alpha Baltic''), kurš uzvarētājam zaudēja 46 sekundes, taču par 1 sekundi apsteidza ceturtās vietas ieguvēju Valdi Žogotu.

Vēl pēc 10 sekundēm galamērķi sasniedza lielā riteņbraucēju grupa, kuras avangardā brauca Kristaps Safranovičs, Kalvis Eisaks, Artis Pujats, Vanurs Valvass un Armands Bēcis.

Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja un Rīgas mēra kausu ieguva Elīna Banga (''Re&RE'' komanda), kura distanci veica 1 stundā, 50 minūtēs un 45 sekundēs. Trīs sekundes uzvarētājai zaudēja Jeļena Dovgaļuka, bet vēl pusminūti vēlāk distanci pabeidza Žanna Škuļova (abas ''Veloclub'' pārstāves).

''Hobija klases'' braucienā 22 km distancē līdz finišam veiksmīgi tika arī Rīgas mērs Nils Ušakovs ar kundzi Jeļenu.

Pavisam ''Rīgas velomaratonā'' trijās klasēs kopā šoreiz startēja gandrīz 1700 dalībnieku, un tas ir vairāk nekā pagājušogad. Visi rezultāti būs pieejami internetā www.velo.lv

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu