Pertija: Iepriekšējā situācijā nokļuvu nejauši (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija ar totalizatoru skandālu izveidojās nejauši, trešdien uzsvēra iepriekš diskvalificētais gruzīnu speciālists Tamazs Pertija, kurš atgriezies Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" - kluba Daugavpils "Daugava" galvenā trenera amatā.

Pēc "LMT Virslīgas" turnīra spēles, kurā "Daugava" mača galotnē ar 0:1 (0:0) piekāpās čempionāta līdervienībai "Skonto", Pertija plaši runāt par viņam piemērotās mūža diskvalifikācijas no Latvijas futbola atcelšanu nevēlējās, tomēr uzsvēra, ka šī viņam ir kā otrā dzimšanas diena.

"Latvijas Futbola federācijas (LFF) pieņemtais lēmums man ir ļoti svarīgs. Paldies viņiem, ka deva man iespēju atkal atgriezties Latvijas futbolā. Iepriekšējā situācija izveidojās nejauši, un tas vairāk neatkārtosies," uzsvēra Pertija, plašākos paskaidrojumos neieslīgstot.

Kā vēstīts, pagājušā gada oktobrī toreizējais Daugavpils "Dinaburg" treneris Tamazs Pertija un prezidents Oļegs Gavrilovs no Latvijas futbola dzīves tika diskvalificēti uz mūžu saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu.

LFF Disciplinārā komisija (DK) trešdien vienbalsīgi nolēma mainīt šo lēmumu, un tagad Pertijam piespriesta nosacīta diskvalifikācija līdz nākamā gada 1.jūnijam.

Runājot par aizvadīto spēli, Pertija uzsvēra, ka "Daugava" komanda parādījusi labu spēli.

"Zinājām, ka "Skonto" ir laba komanda un pret viņiem grūti spēlēt. It īpaši tagad, kad galvenā trenera amatā atgriezies Aleksandrs Starkovs, jūtams arī uzlabojums disciplīnā. Centīsimies pastiprināties, bet šobrīd tas nav iespējams, jo līdz transfēru logam nevaram pieteikt spēlētājas. Spēles ar tādu pretinieku kā "Skonto" labi parāda vājās vietas," pastāstīja Pertija, kurš par "Daugava" komandas galveno treneri tika apstiprināts nekavējoties pēc viņa diskvalifikācijas atcelšanas.

"Uz mūsu šodienas spēli iespaidu atstāja iepriekšējais mačs ar "Liepājas metalurgs" komandu. Sekas bija jūtamas emociju ziņā," Starkovs atgādināja nedēļas nogales maču ar čempionvienību, kas noslēdzās neizšķirti 0:0. "Pirmajā puslaikā spēle bija līdzīga un arī "Daugava" izveidoja labus momentus, bet otrajā puslaikā jau mums bija iniciatīva un 11 metru soda sitienu pelnīti ieguvām, pateicoties cīņassparam."

Starkovs pauda pārliecību, ka līdz ar Pertijas atgriešanos pie "Daugavas" komandas stūres šīs komandas līmenis tikai uzlabosies.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu