Steinerts iekļūst Eiropas braucēju top 10

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv

Rotax Eiropas kausa 2.posmā, kurš notika Vācijā, STEINERTS RT komandas pārstāvis Mārtiņš Steinerts lietus laika sacensībās no 44 dalībniekiem izcīnīja 8.vietu, informēja komandas pārstāve Sanita Pelēķe.

Kvalifikācijā Mārtiņam Steinertam neveicās. Brīdī, kad gados jaunais kartingists izbrauca trasē, sāka līt stiprs lietus. Šajā braucienā Mārtiņš finišu sasniedza tikai 39. Toties trijos starpkvalifikāciju braucienos Mārtiņš Steinerts sakopoja domas, bija labāk pieradis pie braukšanas slapjā trasē. Rezultātā viņš finišēja 5., 8. un 16. vietā. Tas deva iespēju Mārtiņam priekšfinālā startēt no 17. pozīcijas.

Priekšfinālā laikapstākļi nemainījās. Vēl joprojām lija stiprs lietus. Rotax Max Junior klases braucējs Mārtiņš spēja cīnīties ar spēcīgajiem konkurentiem un finišēja devītais.

Finālā laiks pasliktinājās vēl vairāk. Lietus lija tik spēcīgi, ka dažbrīd bija grūti saskatīt trasi. Mārtiņš brauca divdesmitais. Tad pēkšņi brauciena vidū sāka spīdēt saulīte, kas Mārtiņam deva iespēju labākos laikapstākļos aizcīnīties līdz 8. vietai. Jāpiebilst, ka Mārtiņam Steinertam fināla braucienā bija ātrākais apļa laiks – par 1 sekundi mazāks nekā šīs klases uzvarētājam. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ apdzīt atlikušos konkurentus puisim neizdevās. Mārtiņš finiša karogu sasniedza astotais.

Aiz Mārtiņs Steinerta devītais finišēja Tristians Vidass no Igaunijas, bet 10.vietā ierindojās Mārtiņa Steinerta bīstamais konkurents Reinis Nitišs.

Lielu pārsteigumu un sajūsmas saucienus sagādāja DD2 klases braucējs Mārtiņš Lapiņš. Viņš šajā pašā DD2 klasē Rotax Eiropas kausa 2.posmā finišēja 2.vietā. Jāpiebilst - puisis startēja kā Beļģijas komandas pārstāvis.

Nākamās sacensības, kurās piedalīsies Mārtiņš Steinerts, būs Baltijas kartinga čempionāta 2.posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu