''Barons'' spraigā mačā kļūst par LBL čempioniem (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas izšķirīgajā spēlē ''Barona'' vienība savā laukumā ar 78:71 pārspēja Rīgas VEF, tādējādi izcīnot LBL zelta medaļas.

Pārpildītajā '' Daugavas'' sporta namā spēli abas komandas sāka ne pārāk ātrā tempā, tādēļ rezultāts auga lēni, bet, laikam ritot, spēlētāji arvien drošāk un precīzāk uzbruka grozam.

Pēc nospēlētām sešām minūtēm VEF vienībai +4 (15:11). Taču, pateicoties Uvja Helmaņa precizitātei, ''Barons'' atspēlējās un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar +2 (20:18).

Otrās desmit minūtes sākās ar nepiekāpīgu cīņu katrā epizodē, tādējādi punktu gūšana abām vienībām joprojām sagādāja grūtības. Ceturtdaļas vidū pēc lieliska Oricevejinmi Efedžuku bumbas trieciena grozā no augšas un diviem punktiem caurgājienā mājinieki saglabāja nelielu vadību – 26:22.

Līdz pārtraukumam spēle kļuva haotiska, bet Aleksa Renfro rezultativitāte ļāva VEF panākt +1 (34:33).

Pēc atpūtas pāris epizodēs izcēlās nelieli asumi, bet pēc vairākām veiksmīgām darbībām abās laukuma pusēs vadību pārņēma Edgara Tetera trenētā vienība, kas pirms noslēdzošās ceturtdaļas nodrošināja 9 punktu pārsvaru (61:52).

Ceturtā ceturtdaļa sākās ar abpusējām kļūdām un ''Barons'' basketbolistiem izdevās iegūto handikapu saglabāt. Tomēr trīs minūtes līdz pamatlaika beigām VEF ar aktīvu aizsardzību tika līdz -5 (66:71).

Pēdējā minūtē Nikolaja Mazura padotajiem bija iespējas panākt neizšķirtu, taču punktus guva Aigars Vītols (73:68) un VEF centieni glābt maču bija nesekmīgi.

"Barons" : Rīgas VEF 78 -71

Atlēkušās bumbas: 33-32

Kļūdas: 14-18

Efedžuku uzvarētāju rindās guva 19 punktus, bet Rinalds Sirsniņš un Aigars Vītols pievienoja attiecīgi 15 un 12 punktus. Zaudētājiem Renfro izcēlās ar 23 punktiem un 10 bumbām zem groziem, savukārt Tadža Makalaka kontā 18 punkti.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts jamaikiešu leģionārs Efedžuku.

Sērijā ''Barons'' triumfēja ar 4:3.

"Barons" rindās laukumā bija atgriezušies iepriekšējās spēlēs savainojumu guvušie Rinalds Sirsniņš un Mārtiņš Skirmants.

Kā zināms, pusfinālā Rīgas VEF ar 3-2 pieveica 2009. gada Latvijas čempionvienību BK ''Ventspils'', bet ''Barons'' ar 3-0 uzvarēja BK ''Valmiera''.

Regulārajā sezonā komandas bija tikušās divreiz, un abas reizes triumfēja "Barona" basketbolisti.

Sērijā par bronzas medaļām ''Ventspils'' ar 3-0 pārliecinoši pieveica ''Valmieru''.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu