Steinerts izcīna uzvaru un dodas uz Vāciju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv

Latvijas kartinga čempionāta 2.posmā pēc spraiga dueļa ar Igaunijas pārstāvi uzvaru izcīna Steinerts RT pārstāvis Mārtiņš Steinerts, pavēstīja komandas pārstāve Sanita Pelēķe.

Sestdien, 22.maijā, Swedbank kartodromā Kandavā notika Latvijas kartinga čempionāta 2.posms. Kā ierasts, RotaxMax Junior klasē startēja Mārtiņš Steinerts no STEINERTS RT.

Kvalifikācijā Mārtiņam Steinertam bija labākais apļa laiks. Puiša bīstamākais konkurents šajā posmā - igaunis Joonas Fred Alliksaar. Viņš, izbraucot trasē, Mārtiņa uzrādīto apļa laiku uzlaboja par 8 simtdaļām.

Pusfinālā Mārtiņam bija neveiksmīga starta vieta. Puisis startā tikai trešais. Steinerts brauca, cik spēka, un izcīnīja otro pozīciju. Tā kā apļa laiki bija ļoti līdzīgi, apsteigt igauni Mārtiņam vairs nebija laika. Mārtiņš Steinerts finišēja otrais.

Finālā Mārtiņš bija trešais no starta. Viņš atpalika vairāk nekā pusfinālā, taču pēc veiksmīgiem šasijas regulējumiem Steinerts atguva ritmu. Abi līderi vairākas reizes mainījās vietām, līdz notika neliela sadursme. Rezultātā Mārtiņš veiksmīgi attālinājās no sava bīstamākā konkurenta, noturēja izcīnīto pozīciju un uzvarēja Latvijas kartinga čempionāta 2.posmā RotaxMax Junior klasē.

Šobrīd Mārtiņš Steinerts devies uz Rotax Eiropas kausa 2.posmu. Sacensības notiks no ceturtdienas līdz svētdienai Vācijā.

Mārtiņš Steinerts: "Esmu priecīgs par iespēju startēt Eiropā. Esam sagatavojušies un ceram uz labiem rezultātiem. Noteikti informēšu savus atbalstītājus par savām gaitām šeit, Vācijā. Ceru uz to labāko."

Latvijas kartinga čempionāta 2.posmā Kandavā piedalījās arī Steinerts RT pārstāvji Ernests Veismanis un Valters Zviedris. Ernestam bija neveiksmīgs pusfināls, taču puisis no pēdējās starta vietas aizcīnījās līdz otrajai. Ernestam savā klasē arī labākais apļa laiks, taču uzvarēt neizdevās. Toties STEINERTS RT braucējs Valters Zviedris kvalifikācijā finišēja otrais. Finālā Zviedris bija pirmais, līdz divus apļus pirms finiša viņam sānos ielika M.Budovskis. Abi līderi savā starpā mainījās sešas reizes. Diemžēl mazais Valters finišu sasniedza otrais.

STEINERTS RT uzvar arī komandu vērtējumā.

Nākamais Latvijas kartinga čempionāts 10.jūlijā sporta kompleksā "333".

Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu