Hokeja klasikā - Krievijas izlase apspēlē kanādiešus (194)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas hokeja valstsvienība ceturtdien pasaules čempionāta (Ķelne) 1/4 finālā ar rezultātu 5:2 pārliecinoši pieveica Kanādas izlasi, tādējādi reabilitējoties par sakāvi Vankūveras Ziemas olimpiskajās spēlēs. Pēdējo divu gadu čempionvienība pusfinālā tiksies ar turnīra rīkotājiem Vāciju, kas ar 1:0 pārspēja Šveices hokejistus.

Asumiem bagātajā Krievijas un Kanādas komandu spēlē pirmā perioda beigās Maksims Afinogenovs atklāja rezultātu, bet otrajā periodā Pāvels Dacjuks un Jevgeņijs Malkins divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu.

48. minūtē Sergejs Fjodorovs panāca jau 4:0 pēdējo divu gadu pasaules čempionu labā.

Kanādieši vienus vārtus gan atguva, nomainīja vārtsargu Krisu Meisonu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tūdaļ tika sodīti, jo Malkins guva savus otros vārtus mačā.

Pašās beigās Mets Dušenē atguva vēl vienus vārtus, taču tad spēles liktenis jau bija sen izšķirts.

Kā zināms, Kanāda - Krievija ceturtdaļfinālā savā starpā tikās arī Vankūveras Ziemas olimpiskajās spēlēs, toreiz pārliecinošu uzvaru ar 7:3 guva Kanādas valstsvienība.

Krievija - Kanāda 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Vārtus guva: Maksims Afinogenovs, Pāvels Dacjuks, Jevgeņijs Malkins 2, Sergejs Fjodorovs - Džons Tavaress, Mets Dušenē

Metieni uz vārtiem: 30 - 27

Soda minūtes: 30 - 48

Vārtsargi: Semjons Varlamovs - Kriss Meisons

Tikmēr Vācijas hokeja izlase pirmo reizi kopš pasaules čempionātos 1992. gadā medaļnieku noteikšanai tika ieviesta izslēgšanas spēļu formula, iekļuvusi pusfinālā, kur tiksies ar čempionāta favorītiem Krievijas izlasi.

Ceturtdien Manheimā čempionāta mājinieki Vācijas hokejisti ar 1:0 pārspēja Šveici.

Vācijas hokejisti pēc metieniem pamatīgi zaudēja Šveices izlasei 25:41, taču ar vienīgajiem gūtajiem vārtiem, kurus uzreiz pēc iemetiena otrā puslaika vidū guva Filips Gogulla, pietika, lai izcīnītu uzvaru.

Par mača varoni kļuva vāciešu vārtsargs Deniss Endrass, kurš atvairīja 41 metienu.

Spēle beidzās ar skandālu, jo vispirms Vācija priekšlaicīgi sāka svinēt uzvaru, bet pēc atlikušās sekundes nospēlēšanas, laukumā izcēlās kautiņš, kurš gan masu dūru vicināšanā nepārauga. Tomēr spēlētājus nomierināt abu komandu treneri varēja vien ar lielām pūlēm.

Vācija - Šveice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Vārtus guva: Filips Gogulla

Metieni uz vārtiem: 25 - 41

Soda minūtes: 2 - 27

Vārtsargi: Deniss Endrass - Martins Gerbers

Jau ziņots, ka otrā pusfinālā tiksies Čehijas un Zviedrijas izlases. Pusfināla spēles notiks sestdien, bet cīņa par medaļām svētdien. Visas spēles notiks Ķelnē.

Komentāri (194)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu