Zviedrijas un Čehijas hokeja izlase iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas un Čehijas hokeja izlase ceturtdien Vācijā iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, informē sacensību rīkotāji. Zviedrijas izlase Manheimas SAP arēnā ar 4:2 uzvarēja Dāniju, kam šis bija pirmais pasaules čempionātu ceturtdaļfināls, bet Ķelnes "Lanxess" arēnā Čehija ar 2:1 pēcspēles metienos pārspēja Somijas hokejistus.

Papildināts viss teksts.

Dramatiskākā spēle bija Ķelnē, jo jau 55. sekundē Somija pēc Petri Kontiolas izgājiena vienatnē uz Čehijas vārtiem apspēlēja Tomašu Vokounu, atklājot rezultātu. Izlīdzinājumu čehi panāca trešajā periodā, kad tā sākumā Jakubs Klepišs ar spēcīgu metienu no zilās līnijas izmantoja skaitlisko vairākumu.

Uzvarētāja noteikšanai nepietika ar pamatlaiku un desmit minūšu garo papildlaiku, tāpēc abas komandas izpildīja pēcspēles metienu sēriju.

Vispirms Lukašs Kašpars un Jarko Imonens izmantoja savas iespējas, tāpat kā Jans Mareks otrās sērijas sākumā. Jussi Jokinena izgājienā Vokouns ripu atsita ar cimdu. Pēc tam Somijas izlases vārtsargu Peku Rinni neapspēlēja Jakubs Klepišs, dodot somiem cerības, taču Petri Kontiolas mestā ripa trāpīja pa vārtu pārliktni, ļaujot gavilēt Čehijas izlases hokejistiem un līdzjutējiem.

Čehija pēcspēles metienos uzvarēja ar 2:1 un ar tādu pašu rezultātu bija labāka visā spēlē, revanšējoties Somijas izlasei par zaudējumu februārī Vankūveras olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā.

Somija - Čehija 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Vārtus guva: Petri Kontiola - Jakubs Klepišs; uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Jans Mareks

Metieni uz vārtiem: 30 - 34

Soda minūtes: 8 - 10

Vārtsargi: Peka Rinne - Tomašs Vokouns

Manheimā, kur uz spēli bija ieradušies tikai 3487 skatītāji, Zviedrija līdz spēles vidum ieguva solīdu pārsvaru 3:0, pa reizei gūstot vārtus vairākumā (Markuss Nilsons), vienādos sastāvos (Jonass Andersons) un mazākumā (Rikards Valins).

34. minūtē Dānija pēc Jespera Damgārda metiena vienu ripu atguva, bet 54. minūtē Linuss Umarks vairākumā Zviedrijai atjaunoja trīs ripu pārsvaru. Divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Mortens Madsens vairākumā guva otros Dānijas vārtus, atjaunojot intrigu, taču atlikušajā laikā dāņi, kuri arī nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, izglābties nespēja.

Līdz ar zaudējumu Dānija pasaules čempionātu ir beigusi 8. vietā, aiz sevis atstājot 9. Norvēģiju, 10. Baltkrieviju, 11. Latviju, 12. Slovākiju, 13. ASV, 14. Franciju, 15. Itāliju un 16. Kazahstānu.

Zviedrija - Dānija 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Vārtus guva: Markuss Nilsons, Jonass Andersons, Rikards Valins, Linuss Umarks - Jespers Damgārds, Mortens Mādsens

Metieni uz vārtiem: 39 - 29

Soda minūtes: 10 - 12

Vārtsargi: Jonass Gustavsons - Patriks Gelbraits

Pārējie divi ceturtdaļfināla mači Krievija - Kanāda un Vācija - Šveice risināsies ceturtdienas vakarā, sākoties plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu