NEZ Super B2000 klasē uzvar Birkens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Autosportists Mārcis Birkens Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta 1.posmā izcīna uzvaru NEZ Super B2000 klasē, TVNET informēja sportista preses pārstāve Sanita Pelēķe.

Vairākkārtējais Latvijas čempions kartingā, 2009. gada Eiropas kausa ieguvējs, Latvijas un Baltijas čempions Super Production klasē Mārcis Birkens Latvijas un Baltijas autošosejas 1.posmā Biķernieku sporta bāzē NEZ Super B2000 klasē izcīnīja savu šīs sezonas pirmo uzvaru.

Kvalifikācijas braucienā Mārcim Birkenam bija grūtības tikt pie "brīva" apļa, jo ik pa brīdim bija jāapdzen lēnāk braucošie. Kad aplis bija "tīrs", Mārcis uzrādīja labāko apļa laiku un izcīnīja 1.vietu kvalifikācijā.

Pirmajam braucienam Mārča automašīnai tika uzmontētas lietotas riepas, kuras piecus apļus pirms finiša sāka pārkarst un pastiprināti dilt. Mārča auto kļuva lēnāks, apļa laiki pasliktinājās, kā rezultātā dažu apļu laikā viņu noķēra Egons Lapiņš. Birkenam izdevās viņu noturēt aiz sevis un saglabāt šajā braucienā 1. vietu.

Pēc pirmā brauciena Mārcis nolēma savam auto pārregulēt riteņu ģeometriju, jo bija jānovērš riepu pārkaršanas iespēja otrajā braucienā.

Otrajā braucienā skatītāji piedzīvoja lielisku šovu, kura viens no galvenajiem dalībniekiem bija Mārcis Birkens.

No starta vadībā izrāvās Baltic Open klasē braucošie Vitali Kalmi un Rimants Blažulionis. Vairākus apļus Mārcis uzmanīgi sekoja abu līderu cīņai, līdz sagaidīja savu izdevību un apdzina uzreiz abus. Vitali Kalmi nebija ar to mierā, un sākās pēdējo gadu aizraujošākā cīņa Latvijas autošosejā. Lai arī Kalmi brauca ar ievērojami ātrāku Baltic Open klases mašīnu, Birkenam ar savu Super Production klases auto izdevās vairākus apļus Kalmi turēt aiz sevis. Nervus kutinošākie skati bija starta taisnes galā, "ozola" līkumā, kurā ātrums ir virs 200 km/h. Tieši šajā līkumā Vitali Kalmi bija reālākas iespējas tikt garām Mārcim, jo Baltic Open klases auto ir jaudīgāki par Super Production klases mašīnām. Lai arī abi līderi brauca dažādās klasēs un šī cīņa varēja novest pie droši iegūtu pirmo vietu pazaudēšanas, vēlme iegūt uzvaru absolūtajā vērtējumā ņēma virsroku. Šī cīņa lika skatītājiem sajūsmā gavilēt pārpildītajās Biķernieku trases tribīnēs. Trīs apļus pirms finiša Vitali Kalmi izdevās iekārtoties blakus Birkenam "ozola" līkuma iekšmalā un pēc neliela kontakta tikt Birkenam garām. Šā manevra rezultātā Mārča auto tika sabojāta priekšējā riteņa ģeometrija, līdz ar to cīņa par brauciena pirmo vietu bija jāaizmirst. Svarīgāk bija saglabāt 1.vietu savā klasē, kas arī Birkenam lieliski izdevās.

Mārcis Birkens: "Šis man bija interesantākais autošosejas posms! Nevienu brīdi nepiedzīvoju atslābumu, apļi pagāja ļoti ātri, un tika aizvadīta aizraujoša un visnotaļ interesanta cīņa ar Vitali Kalmi. Visu cieņu šim braucējam."

Mārcis Birkens saka lielu paldies saviem atbalstītājiem, mehāniķiem un faniem! Nākamās autošosejas sacensības, kurās piedalīsies Mārcis, notiks 30.maijā Kauņā, Kačergines trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu