Labākie rallisti vēlas Jaunzēlandes rallija saglabāšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki labākie pasaules rallija piloti aizstāv Jaunzēlandes posma saglabāšanu Pasaules autorallija čempionāta (WRC) kalendārā.

Diskusijas par Jaunzēlandes rallija izņemšanu no WRC kalendāra sākās, kad kļuva zināms, ka 2011.gadā šajā valstī notiks prestižais Pasaules kausa izcīņas regbijā finālturnīrs, kura spēļu laiki sakrīt ar rallija norisi. Daži avoti pat ziņoja, ka Jaunzēlandes ralliju vispār nākotnē varot izslēgt no WRC kalendāra.

"Kopš tādu runu sākšanās esam strādājuši, lai nekas tamlīdzīgs nenotiktu. Mūsu rallijs vienmēr ir bijis augstu novērtēts, par to nav šaubu," uzsvēra Jaunzēlandes rallija organizatoriskās komitejas priekšsēdētājs Kriss Kārs.

Nešaubīgu atbalstu rallija norisei paudis seškārtējais pasaules čempions Sebastjans Loebs no "Citroen": "Rallija ātrumposmi ir lieliski, un ir diezgan viegli tajos vadīt mašīnu. Tas noteikti ir viens no rallijiem, kurā pilots gūst vislielāko baudu braukšanas ziņā."

Loebam pievienojās arī pagājušā gada vicečempions soms Miko Hirvonens, kurš pārstāv "Ford" komandu: "Tas ir viens no maniem mīļākajiem rallijiem, jo ir ātrs, bet tai pašā laikā braukšana ir vienmērīga. Jaunzēlandes rallijā galvenais uzsvars likts uz izturību, bet WRC kalendārā arī šādi ralliji ir nepieciešami."

Šā gada WRC aizvadīti četri posmi. Pēc tiem kopvērtējuma vadībā ir Loebs ar 93 punktiem, bet par 40 punktiem mazāk ir otrajā vietā esošajam Peteram Solbergam, kurš arī brauc ar "Citroen" automašīnu, bet privātā komandā. Savukārt trešais ar 52 punktiem ir Hirvonens.

Šā gada pasaules čempionātā vēl tiks aizvadīti deviņi posmi. Nākamais posms notiks no 7. līdz 9. maijam tieši Jaunzēlandē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu