Talsu rallijam pieteikušās 88 ekipāžas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēgusies "BTA Rally Talsi" dalībnieku pieteikumu pieņemšana. Šogad rallijam dalību pieteikušas 88 ekipāžas no deviņām valstīm. Tik kupls dalībnieku pieteikumu skaits Latvijā ir retums, un tas licis organizatoriem ieviest nelielas korekcijas pasākumu programmā un nedaudz pārplānot ātrumposmu starta laikus.

Kā TVNET norādīja "RA Motosport" preses sekretārs Viesturs Kundziņš, "BTA Rally Talsi" ir Latvijas autorallija čempionāta 3. posms un Baltijas autorallija čempionāta 1. posms, kas pelnīti tiek saukts par Čempionu ralliju, jo sacīkšu trasē tiksies četri aktuālie dažādu valstu N4 grupas čempioni. Konkurence plaši pārstāvētajā N4 grupā būs īpaši sīva, jo no 25 šai grupai pieteiktajām ekipāžām gandrīz divas trešdaļas ir ārzemju braucēji. Līdzīgi spraigas cīņas gaidāmas arī 2WD un A Plus grupās, kur pieteikumus iesniegušas attiecīgi 23 un 21 ekipāža. Šajās grupās atšķirībā no N4 dominē tieši vietējie sportisti.

Talsu ātrumposmos sacentīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas, Krievijas, Zviedrijas, Ukrainas un Baltkrievijas. "Vispirms jau prieks, ka kopējais pieteikto dalībnieku skaits ir tik liels, turklāt daudzi no tiem ir ārzemju sportisti, kas liecina, ka ir padarīts labs darbs. Otrkārt, arī vietējo sportistu skaits ir ievērības cienīgs - virs 50 ekipāžām, un tas liecina, ka sportistu vidū rallijs Talsos ir ļoti populārs. Arī visi top sportisti ir gatavi startam," saka LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

Rallijs norisināsies divas dienas un apmeklētāji bez īpašas steigas varēs apskatīt septiņus no deviņiem ātrumposmiem. 15.maijā pa dienu Talsu centrā tiks organizētas dažādas sportiskas aktivitātes, un jau vakarā Talsu Sauleskalna estrādē priecēs grupa "Gain Fast", savukārt "Dzelzs vilks" uzstāsies ar īpaši sagatavotu zaļumballes programmu.

Lai spētu uzņemt lielo dalībnieku skaitu, ātrumposms BTA Show 1 sāksies 19:35, kas ir stundu ātrāk, nekā tika plānots iepriekš. Izmaiņas skārušas arī ātrumposmu BTA Show 2, kurā dalībnieki nedosies atpakaļejošā secībā, bet gan ierastā starta secībā. Rallija apbalvošana 16. maijā norisināsies stundu vēlāk nekā plānots - 18:00. Organizatori aicina gan rallija dalībniekus, gan apmeklētājus ar sapratni uztvert nelielās izmaiņas.

Visa aktuālā informācija un rallija programma ar izmaiņām jau šobrīd ir atrodama oficiālajā mājaslapā www.rallytalsi.lv.

Rallija ātrumposmu kartes tiks publicētas 7. maijā "BTA Rally Talsi" oficiālajā mājaslapā www.rallytalsi.lv un jaunajā žurnālā par autosportu "Motors&Sports", bet no 12. maija arī www.rallylv.com.

Rallija ieejas biļetes cena uz abām dienām ir 6 lati. Ieejas biļetes no 7. maija varēs iegādāties Rīgā SKY veikalos un Statoil DUS Ulmaņa gatvē 110, Talsos abos Talsu Rimi veikalos, Talsu Statoil un DUS Talsu Autotransports.

Rallija dienās, proti, 15. un 16. maijā, ieejas biļetes, žurnālu "Motors&Sports" ar tajā pievienotajām ātrumposmu kartēm un pasākuma prezentreklāmu varēs iegādāties arī Talsu aplī, iebraucot no Rīgas puses. Atsevišķiem ātrumposmiem biļetes maksās 3 latus, un tās varēs iegādāties pie sacensību ātrumposmiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu