Znaroks paziņojis izlases sastāvu pasaules čempionātam (84)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks šodien nosauca tos spēlētājus, kuri dosies uz pasaules čempionātu, kas piektdien sāksies Vācijā. Komandai par mērķi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izvirzīja iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Papildināts viss teksts.

LHF šefs Kirovs Lipmans paziņoja, ka izlases uzdevums pasaules čempionātā būs iekļūt ceturtdaļfinālā jeb labāko astoņu komandu skaitā.

''Skaidrs, ka uzdevumu izpildīt nebūs viegli,'' viņš sacīja. ''Komanda ir jauna, nomainījušies gandrīz trešā daļa spēlētāju. Tomēr ceram, ka izvirzīto uzdevumu izlase izpildīs,'' teica Lipmans.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents pajokoja: ''Ja uzdevums netiks izpildīts, būs jāmaina prezidents.'' Bet vēlāk piebilda: ''Domāju, ka jūs to nesagaidīsiet.''

Tikmēr Znaroks atklāja, ka pēc pirmā posma spēlēm (B apakšgrupā) mājup dosies uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kuram gaidāms ģimenes pieaugums. Viņa vietu tālākajās cīņās ieņems Kaspars Saulietis, kas priekšsacīkstēs būs rezervists. 

Sastāvā varēs pieteikt vēl divus spēlētājus. Tie būtu Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Čikāgas "Wolves" aizsargs Artūrs Kulda un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas ''Flyers'' aizsargs Oskars Bārtulis. Taču viņu pārstāvētās vienības turpina cīņas savu līgu izslēgšanas spēlēs. 

Znaroks gan norādīja, ka Bārtulim ir cirkšņa savainojums.

Pēdējos no valstsvienības sastāva svītroja uzbrucējus Armandu Bērziņu, Robertu Jekimovu un aizsargus Oskaru Cibuļski, Maksimu Širokovu.

Komanda uz Manheimu Vācijā dosies ceturtdien.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Edgars Lūsiņš, Mārtiņš Raitums.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Māris Jass.

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Juris Štāls, Sergejs Pečura, Gints Meija un Kaspars Saulietis.

Sagatavošanās ciklā pasaules čempionātam Latvijas nacionālā komanda aizvadīja sešas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja piecas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu.

Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23. maijam risināsies Vācijā, Latvija spēlēs vienā B apakšgrupā ar Vankūveras olimpisko spēļu čempioni Kanādu, Itāliju un Šveici.

Komentāri (84)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu