Robertsons pirmoreiz triumfē pasaules snūkera čempionātā (4)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nīls Robertsons.
Nīls Robertsons. Foto: AFP/LETA

Pasaules snūkera čempionātā otrdien pirmo reizi karjerā triumfēja Austrālijas sportists Neils Robertsons.

Nogurdinošā finālcīņā, kurā Robertsons gandrīz visu laiku atradās vadībā, viņš ar 18-13 pieveica Greiemu Dotu no Skotijas.

Kāds Austrālijas snūkera spēlētājs pasaules čempionāta finālā pēdējo reizi spēlēja 1975.gadā, kad tas izdevās Edijam Čārltonam. Toreiz viņš ar 30-31 zaudēja zaudēja velsietim Rejam Rīrdonam.

Robertsons kļuvis tikai par trešo pasaules čempionu, kurš nepārstāv Lielbritāniju, aiz īra Kena Dohertija un kanādieša Klifa Torburna.

Kā ziņots, pagājušā gada pasaules čempionātā triumfēja skots Džons Higinss, kurš šogad nespēja pārvarēt otro kārtu, piekāpjoties seškārtējam pasaules čempionam, 52 gadus vecajam anglim Stīvam Deivisam.

Arī šī gada finālsērija aizritēja Higinsa ēnā, tomēr šoreiz pavisam citā nozīmē. Kā ziņots, svētdien laikraksts "The News of the World" atklāja, ka Higinss esot solījis apzināti zaudēt atsevišķus freimus pavisam četros šā gada mačos, kuriem plānots notikt vēlāk. Par to slavenais skots būtu saņēmis 300 000 eiro (210 549 latu).

Pēc notikušā Pasaules profesionālā biljarda un snūkera asociācija (WPBSA) uz nenoteiktu laiku diskvalificēja Higinsu no sacensībām.

Kā ziņots, Higinss par pasaules čempionu kļuva arī 1998. un 2007.gadā, bet 2008.gadā pasaules čempionātā triumfēja pašreizējais ranga līderis anglis Ronijs O'Salivans.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu