Pašreizējo čempionu snūkerā diskvalificē uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules profesionālā biljarda un snūkera asociācija (WPBSA) svētdien uz nenoteiktu laiku no sacensībām diskvalificēja pašreizējo pasaules čempionu skotu Džonu Higinsu par viņa iespējamo negodīgo rīcību, apzināti zaudējot spēles, apstiprināja WPBSA priekšsēdētājs Berijs Hērns.

(Pievienots Higinsa komentārs 5.rindkopā.)

WPBSA pašreiz izmeklē gadījumu, kurā Higinss esot solījis apzināti zaudēt atsevišķus freimus pavisam četros šā gada mačos, kuriem plānots notikt vēlāk. Par to slavenais skots būtu saņēmis 261 000 sterliņu mārciņu (210 549 latu).

WPBSA informāciju saņēma no interneta medija "The News of the World", kuram esot nofilmēts sižets par Higinsa un viņa menedžera Peta Mūnija sarunām, kas piektdien notikušas Ukrainā.

Hērns pēc video noskatīšanās paziņoja, ka neredz nekādu iemeslu nediskvalificēt Higinsu uz šīs lietas izmeklēšanas laiku.

Tikmēr pats Higinss jau paspējis komentēt notikušo: "Nekad neesmu bijis iesaistīts nevienā spēļu sarunāšanas lietā. Savas 18 gadus ilgās profesionālās karjeras laikā neesmu tīšuprāt zaudējis nevienu freimu un maču. Ja godīgi, jau sarunu laikā Kijevā jutos neomulīgi, kad tika ierosināts, lai es apzināti "atdodu" vairākus freimus par lielu naudas summu. Tajā brīdī vienkārši gribēju lidot mājās. Tie, kas mani pazīst zina, ka es nekad neko nelikumīgu nedarītu. Mana sirdsapziņa ir pilnīgi tīra."

Jau ziņots, ka Higinss neiekļuva šī gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, otrās kārtas mačā ar rezultātu 11-13 piekāpjoties seškārtējam pasaules čempionam, 52 gadus vecajam anglim Stīvam Deivisam.

Pagājušā gada pasaules čempionāta finālā Higinss pieveica Šonu Mērfiju no Anglijas.

Kā ziņots, Higinss par pasaules čempionu kļuva arī 1998. un 2007.gadā, bet 2008.gadā pasaules čempionātā triumfēja pašreizējais ranga līderis anglis Ronijs O'Salivans.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu