Dragreisa sezona atklāta (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Biķernieku sporta kompleksu svētdien raksturoja ātrums un dūmi, jo tur risinājās Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms.

Kā TVNET informēja Forsaza.lv pārstāve Sintija Stiebre, A klasē pirmo vietu izcīnīja Juris Kuklis, kurš ar savu atraktīvo MINI pārspēja gan Agri Sārni, gan Viktoru Gorohovu. Juris arī startēja B klasē, kur piekāpās tikai daudzkārtējam čempionam Artjomam Kočlamazašvili ar skatītāju iecienīto balto BMW. Trešais – Ivars Ērglis ar savu pārbūvēto Audi 80. C klasē pirmais Vitālijs Koloss (Nissan 200SX), bet otrais – atkal Ivars Ērglis. Turbo klasē pirmo reizi abus sīvākos konkurentus Māri Ozoliņu un Ilmāru Zausajevu pārsteidza Aldis Vārpsalietis ar Audi Coupe. Ilmārs šoreiz palika otrais, bet Māris – trešais, jo viņa izšķirīgo startu izjauca automašīnas pārregulēšana pēdējā brīdī. Jāpiebilst, ka Ilmārs nestartēja ar savu slaveno "Destroyer", bet gan ar tā kopiju, kas uzbūvēts tikai šajā ziemā. Iecienītajā "handicap" klasē jau atkārtoti pirmajā vietā Krista Eriņa (Nissan 350Z). Otrais – Jānis Freimanis (Opel Astra), bet trešajā vietā – Evija Gaspare (Audi A3). Vislielākā dalībnieku konkurence bija jaunajā Street klasē, kurā uzvarētājs jeb "street karalis" ir tikai viens, un tas bija Raitis Čerņavskis ar Mitsubishi GT 3000.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma uz taisnes stājās arī motociklisti, no kuriem ātrāki bija igauņu ciemiņi. Klasē līdz 600 ccm labākais rezultāts Gerits Vāts, otrais – "seno laiku" dragreisa zvaigzne Kaspars Martinsons ar Honda CBR, bet trešais Ainārs Bērtulis ar Yamaha R6. Lielajā motociklu klasē pirmais Georgs Leonovs ar Suzuki GSX, aiz sevis atstājot Ediju Lučku un Ivaru Kepi. Igaunis skatītāju priekšā parūpējās par īpaši asām izjūtām, finālbrauciena laikā pēc finiša krītot, kad motociklam negaidīti ieslēdzās NOS sistēma. Skatītāju ovāciju pavadīts, Georgs atzinās, ka šis ir jau 18. motocikls viņa karjerā. Pēc diagnostikas diemžēl izrādījās, ka spēkratam šis bija gan pirmais, gan pēdējais brauciens sezonā, jo ir izjucis dzinējs.

Par krāšņiem šoviem braucienu starplaikos rūpējās drifteri Gatis Lapāns un Ingemārs Jēkabsons, LTV7 jauniešu raidījuma SEMS zvaigznes Ketija Dombrovska un Valters Frīdenbergs, motosportists Raimonds Pastars, kurš izaicināja skrieties automašīnas, kā arī deju studijas Aggresive.lv meitenes.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu