Beļģi grib atņemt Advokātam trenera licenci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Beļģijas Karaliskā futbola savienība (KBVB) joprojām negrasās samierināties ar Nīderlandes futbola speciālista Dika Advokāta lēmumu pamest izlases galvenā trenera amatu un nolēmusi panākt viņa trenera licences anulēšanu, vēsta žurnāls "Life Sports".

Visticamāk, ka KBVB vērsies pie Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA), mēģinot panākt sev labvēlīgu lēmumu, pamatojot to ar vairāku līdzīgu precedentu esamību Advokāta trenera karjeras laikā.

Proti, statistika apliecina, ka pie vairāku izlašu un klubu stūres Advokāts atradies pavisam neilgu laika brīdi. Apvienoto Arābu Emirātu izlasi viņš trenēja tikai divus mēnešus, Menhengladbahas "Borussia" - piecus ar pusi, Dienvidkorejas izlasi - deviņus mēnešus, bet Beļģijas valstsvienību nedaudz vairāk nekā sešus mēnešus.

Piedevām 2007.gada nogalē Advokāts parakstīja līgumu par Austrālijas izlases trenēšanu, taču pēdējā brīdī pats to lauza un izvēlējās palikt Sanktpēterburgas "Zeņit" vēl uz gadu.

Austrālijas Futbola federācija joprojām vēlas panākt finansiālu kompensāciju no Advokāta, bet tagad pastāv varbūtība, ka abu "cietušo" valstu futbola augstākās instances apvienos spēkus, lai trenerim atņemtu licenci.

Aizvadītajā nedēļā KBVB arī gribēja nosūtīt rēķinu slavenajam holandietim par viņa polo kreklu mazgāšanu, ziņoja flāmu laikraksts "Gazet van Antwerpen".

Minētais preses izdevums, atsaucoties uz kādu avotu KVBV, vēstīja, ka Advokāts, kura iesauka ir "Mazais ģenerālis", esot dzīvojis dārgās viesnīcās un pirms katra treniņa pieprasījis svaigu un tīru polo kreklu, kuru viņš vienmēr rūpīgi pārlocītu un iztīrītu arī esot saņēmis.

Maija vidū Advokāts parakstīs divu gadu līgumu ar Krievijas Futbola savienību (KFS).

Tāpat Advokāts šobrīd vada arī Nīderlandes čempionvienību Alkmāras AZ, bet atstās komandu pēc sezonas beigām.

Beļģijas izlasi Advokāts trenēja kopš šī gada 1.janvāra. 2008.gadā viņš palīdzēja "Zeņit" uzvarēt gan UEFA kausa izcīņā, gan iegūt Eiropas Superkausu.

Advokāta palīgi Krievijas izlasē būs Aleksandrs Borodjuks un holandiešu speciālists Berts van Lingens, iepriekš vēstīja Krievijas mediji. Borodjuks ir arī līdzšinējā izlases galvenā trenera Gūsa Hidinka palīgs, bet van Lingens asistēja Advokātam, kad tas vadīja "Zeņit".

Oficiāli izlases galvenais treneris joprojām ir Hidinks, kura līgums beigsies jūlija vidū un, kā jau esam vēstījuši, netiks pagarināts. Hidinks no 1.augusta būs Turcijas futbola izlases galvenais treneris.

62 gadus vecais Advokāts ir bijis arī Nīderlandes izlases galvenais treneris un vadījis vēl tādus pazīstamus klubus kā Eindhovenas PSV un Glāzgovas "Rangers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu