Puisītei debijā sudrabs NCAA ''Southland'' konferences golfa čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LGF

Latvijas golfere Krista Puisīte trešdien savā debijas sezonā ASV studentu sportā (NCAA) izcīnījusi dalītu 2. vietu ''Southland'' konferences čempionātā, palīdzot Teksasas Valsts universitātei triumfēt komandu ieskaitē, TVNET informēja Latvijas Golfa federācijā.

Trīs kārtu summā Puisīte ''Raven Nest Golf Club'' laukumā Teksasā nospēlēja ar 219 sitieniem jeb sešus sitienus virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Teicami Latvijas golfere aizvadīja pēdējo sacensību kārtu, kad 18 bedrīšu izspēlē finišēja ar 70 sitieniem jeb vienu sitienu zem PAR, sasniedzot labāko dienas rezultātu.

Pēc pirmās sacensību dienas Puisīte ar 74 sitieniem (+3 virs PAR) dalīja 10. vietu, bet otrajā kārtā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolventes rezultāts bija 75 sitieni (+4 virs PAR), kas ļāva pakāpties uz dalītu 9. vietu.

Komandu cīņā Teksasas Valsts universitātes ''Bobcats'' meiteņu izredzes uz uzvaru pirms pēdējās kārtas šķita iluzoras, jo līderes Sema Hjūstona universitātes golferes bija atrāvušās par 15 sitieniem.

Taču pēdējā raundā ''Bobcats'' laboja augstskolas un konferences čempionātu rekordu, kā komanda nospēlējot ar +8 virs PAR, un par divu sitienu tiesu apsteidza līdzšinējās līderes. Individuālajā ieskaitē uzvarēja Rebeka Sorensena (Rebecca Sorensen) no Centrālās Arkanzasas universitātes ar PAR atbilstošu rezultātu.

Uzvara konferencē nodrošināja Teksasas valsts universitātei tiesības spēlēt NCAA reģionālajā čempionātā, kas risināsies no 6. līdz 8. maijam.

''Pirmā gada studentei izcīnīt 2. vietu konferences čempionātā nenoliedzami ir liels panākums. Šopavasar Krista cīnījās ar nelielu traumu, taču prieks, ka līdzšinējās sezonas nozīmīgākajā startā tā nebija traucēklis. Ir patiesi uzteicama Kristas spēja saglabāt augstu standartu gan mācībās, gan sportā, jo sākt pastāvīgu dzīvi citā valstī nav viegli. Tagad varam cerēt uz viņas veiksmīgu startu NCAA reģionālajā čempionātā,'' saka Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Santa Puče.

Atzinīgi Kristas Puisītes iespēto novērtēja arī Teksasas valsts universitātes golfa treneris Maiks Aikerss (Mike Akers), norādot, ka ''Southland'' konferences čempionātā Latvijas golfere tāpat kā 2. vietu dalījusī viņas komandas biedre īslandiete Valdisa Jonsdotira (Valdis Jonsdottir) bija tikpat lieliska kā iepriekš šosezon.

Puisīte uz mācībām ASV pārcēlās 2009./2010. gada sezonas sākumā, bet jau šoruden viņai “Bobcats” sastāvā pievienosies jaunākā māsa un Latvijas amatieru čempione Māra Puisīte, kura pērn parakstīja līgumu ar Teksasas valsts universitāti.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas cita Latvijas golfa spēlētāja Laura Jansone uzvarēja NCAA ''Atlantic Sun'' konferences čempionātā individuālajā ieskaitē, spēlējot Austrumtenesijas Valsts universitātes komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu