Dragreisa sezonas atklāšana – jau svētdien Biķerniekos (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau pēc dažām dienām – 25. aprīlī – Biķernieku kompleksajā sporta bāzē kūpēs riepas ne pa jokam, jo tur risināsies Latvijas Dragreisa čempionāta 1. posms "Battery Drag Meeting 2010". Dalībnieku konkurence ir ļoti liela, bet automašīnas – spēcīgas, tāpēc droši varam teikt – ies karsti.

Kā TVNET informēja "Battery Drag Meeting 2010" projekta vadītāja Ilze Fridrihsone, ģenerālmēģinājumā 21. aprīlī dragreisa taisnē pirmo reizi savus spēkus izmēģināja mūziķis Valters Frīdenbergs ar vienu no ātrākajiem BMW modeļiem M5 (E39), bet viņam pretī stājās TV zvaigzne Ketija Dombrovska, kura izbrauca ar britu karalienes Elizabetes II iecienīto auto Daimler Super V8. Pēc mēģinājuma gan Valters, gan Ketija atzina, ka azarts ir kļuvis vēl lielāks, un tagad abi nevar vien sagaidīt 25. aprīļa startu.

Dragreisa automašīnas tiek uzlabotas un pilnveidotas tieši ziemas mēnešos, un šīs sezonas lielāko pārsteigumu – par dragsteru pārveidotu Mitsubishi 3000GT – atrādīja Latvijas Dragreisa čempionāta dalībnieks Raitis Čerņavskis. Krāsainu riepu kūpināšanu pirms svētdienas iemēģināja drifteris Ingemārs Jēkabsons ar Latvijā vienīgo Mustang Shelby, bet motosportists Raimonds Pastars trenējās šovam ar savu sacensībām sagatavoto motorolleru, izaicinādams skrieties automašīnas.

Sacensībām gatavojas arī iepriekšējo sezonu čempioni ar ļoti jaudīgiem dragreisa auto, kā arī Street un Handicap klases braucēji un motociklisti, tāpēc "Battery Drag Meeting 2010" organizētāji saviem skatītājiem 25. aprīlī sola aizraujošu un azartiski pavadītu dienu.

Dalībniekiem brīvie treniņi paredzēti jau plkst. 12.00, bet kvalifikācijas braucieni sāksies plkst. 13.30. Skatītāji kvalifikāciju varēs skatīties no plkst. 15.00, bet sacensību atklāšana plkst. 16.00. Bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja bez maksas; no 6 līdz 12 gadiem – 3 lati. Pieaugušajiem biļetes iepriekšpārdošanā maksā Ls 6 (www.bilesuserviss.lv tirdzniecības vietās un DUS "Statoil"), bet pasākuma dienā – Ls 7. Priecīga ziņa visiem tirdzniecības centra "Domina" Happy kartes īpašniekiem – tieši viņiem pasākuma dienā ieejas biļetēm īpaši izdevīga cena – Ls 5.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu