Narkokurjeri maskējas kā Dakāras rallija dalībnieki (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas policija konfiscējusi 800 kilogramus kokaīna narkotiku kurjeriem, kas pārvietojušies automobilī, kurš bijis maskēts kā Dakāras rallijreida dalībnieku auto.

Atsaucoties uz Fox Sports, Lenta.ru ziņo, ka automobilis no Spānijas ostas Bilbao uz sacensību norises vietu Dienvidamerikā (Dakāras rallijreids jau otro reizi notika Čīles un Argentīnas teritorijā) ceļā devies šā gada janvāra sākumā. Noziedznieku plānos bija savākt narkotiku kravu iepriekš norunātā vietā ātrumposma trases malā apmēram 60 kilometru attālumā no Buenosairesas. Pēc tam automobilis ticis nogādāts atpakaļ Spānijā, taču tur to sagaidījuši likuma sargi un tas aizturēts.

Kravas auto bijis krāsots kādas dalībnieku komandas krāsās un vizuāli atgādināja tehniskā atbalsta auto, turklāt narkotiku kontrabandistiem līdzi esot bijis arī viss nepieciešamais ekipējums un tehniskais aprīkojums.

Bez 800 kilogramiem kokaīna no maskētā kravas auto policisti izņēmuši arī 15 tūkstošus ecstasy tablešu, 4,5 kilogramus hašiša, divas pistoles un 47 tūkstošus eiro skaidrā naudā. Aizturēti arī septiņi cilvēki, taču viņu personības un nacionālā piederība netiek atklāta.

Spānijas policijas foto
Spānijas policijas foto Foto: AFP/LETA

Dakāras rallijreids ar dažiem izņēmumiem ik gadu tiek rīkots kopš 1978. gada un savu nosaukumu  ieguvis, pateicoties tradicionālajai finiša vietai Senegālas galvaspilsētā Dakārā.

2008. gadā terorisma draudu dēļ sacensības īsi pirms starta tika atceltas un pērn, kā arī šogad rallijreids notika Argentīnā un Čīlē. Saskaņā ar organizatoru līgumu Dienvidamerikas kontinentā Dakāras rallijreidam jānotiek arī nākamgad, taču jau no 2012. gada ir cerība, ka tas notiks savās mājās - Eiropā un Sahāras tuksnesī Āfrikā.

Spānijas policijas foto
Spānijas policijas foto Foto: AFP/LETA
Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu