Ušakovs Rīgā plāno skriet pusmaratonu (21 km) (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Nordea" Rīgas maratons ir lielisks tūristu piesaistes magnēts, šādu viedokli pauda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Rīgas galva skrējienā, kas risināsies 23. maijā, nolēmis piedalīties, veicot pusmaratona (21 km) distanci.

"Šogad visas maratona trases pirmo reizi vīsies arī caur Rīgas centru, un ir īpaši svarīgi daudzajiem ārvalstu viesiem parādīt mūsu skaisto pilsētu," uzsvēra Ušakovs.

Rīgas mērs pats šogad veiks 21 kilometru garo pusmaratona trasi 23.maijā. "Nordea" Rīgas maratona direktors Aigars Nords šodien pasniedza Ušakovam pirmo starta numuru, ar kuru arī nākamajos maratonos būs tiesīgs startēt tikai Rīgas mērs.

Savukārt "Nordea" bankas Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis pauda gandarījumu, ka maratons iegūst arvien lielāku popularitāti un arī organizatoriskajā ziņā pilnība vēl neesot sasniegta, jo joprojām varot izvirzīt jaunus mērķus un veikt dažāda veida uzlabojumus.

Viens no būtiskākajiem šā gada "Nordea" Rīgas maratona jaunievedumiem ir tas, ka dalībniekiem vairs nebūs jālieto vecā tipa laika mērīšanas ierīces (čipi), bet tādi, kas būs piestiprināti katra dalībnieka sacensību numura iekšējā pusē.

Kā paskaidroja tehnoloģiju partnera "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, šāda veida laika mērīšanas tehnika tiks izmantota tikai otro reizi Eiropā. Gulbis arī pavēstīja, ka internetā sacensību laikā varēs iegūt plaša veida un operatīvu informāciju par skrējienu norisi. Turklāt ikviens dalībnieks pēc sacensībām varēs no interneta ielādēt un saglabāt speciālu diplomu, kas būs apliecinājums dalībai "Nordea" Rīgas maratonā.

Savukārt "Hanzas maiznīca" nodrošinās piecu Latvijas skolu dalību maratonā, sedzot visus izdevumus.

"Nordea" Rīgas maratona direktors arī informēja, ka patlaban maratonam ir reģistrējušies ap 4500 dalībnieku no 34 valstīm, taču organizatori izteica cerību par 10 000 skrējēju piedalīšanos.

Vismaz pusotrs tūkstotis no maratona dalībniekiem būs ārzemnieki. Vislielāko aktivitāti izrāda vācieši, somi, kā arī abu pārējo Baltijas valstu iedzīvotāji.

Sākot ar 10.aprīli, deviņās Latvijas lielākajās pilsētās sestdienās notiks kopīgi treniņi maratonam. Uz treniņiem tiek aicināti visi maratona vēstnieki, partneri, reģistrētie un arī potenciālie "Nordea" Rīgas maratona dalībnieki.

Pavasara treniņi notiks Valmierā, Kuldīgā, Siguldā, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā un Tukumā. Treniņi tiks organizēti sadarbībā ar minēto pilsētu pašvaldībām un citiem partneriem.

Treniņu sportisko daļu, iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem, kā arī profesionālos padomus nodrošinās SIA "Sporta Laboratorija" un veikalu tīkls "SPORT 2000".

Savukārt Rīgā svētdien tiks atsākti kopīgie pavasara sagatavošanās treniņi. No 11.aprīļa līdz pat 22.maijam katru svētdienas rītu skrējēji tiks gaidīti uz kopīgu treniņu Mežaparkā. Tie notiks jau trešo gadu un izvērtušies par stabilu un gaidītu tradīciju, dodot iespēju skrējējiem satikties, komunicēt un iedvesmot vienam otru.

Šogad Mežaparka treniņi pārvērtušies par "Svētdienas treniņu sēriju". Treniņos kopīgi tiek aicināti pulcēties gan skriešanas entuziasti ar ilgstošu skriešanas pieredzi, gan sporta treneri, gan visi tie, kas savu skriešanas karjeru tikai sāk.

Maratona Mežaparka treniņi katru svētdienu sāksies plkst.10. Treniņi notiks arī 18.aprīlī, 25. aprīlī, 2.maijā, 9.maijā un 16.maijā. Pēdējais sagatavošanās treniņš notiks sestdien, 22.maijā, uz kuru tiks aicināti arī visi starptautiskie dalībnieki un elites skrējēji.

"Nordea" Rīgas maratona šā gada naudas balvu fonds maratona un pusmaratona distancēm būs 19 000 eiro (13 434 lati).

Papildus naudas balvām dalībnieki visās distancēs saņems arī finiša medaļas un sponsoru sagādātās pārsteiguma balvas.

Pasākuma ģenerālsponsors "Nordea" banka piešķirs arī īpašu balvu Latvijas labākajiem skrējējiem. Pa 2000 eiro (1405 latiem) saņems labākie Latvijas maratonisti sieviešu un vīriešu konkurencē, bet ātrākie pusmaratona distancē sadalīs vēl 1000 eiro (702 latus).

"Nordea" banka cer, ka "Latvijas skrējēju balva" veicinās labāko Latvijas garo distanču skrējēju dalību maratonā, kā arī stimulēs skriešanas attīstību Latvijā.

Šogad "Nordea" Rīgas maratonā dalībniekiem būs pieejamas vairākas distances - 42 kilometrus gara, 21 kilometru gara, piecus kilometrus gara distance, kā arī maratona stafete, kurā četri dalībnieki veic 42 kilometru distanci.

"Nordea" Rīgas maratons, kas notiks 23.maijā, norisināsies 20.reizi. Reģistrēties maratonam iespējams "Nordea" Rīgas maratona mājaslapā "nordearigasmaratons.lv" un "Nordea" bankas filiālēs visā Latvijā.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. 2007.gadā maratons ieguva nosaukumu "Nordea" Rīgas maratons. Tas ir visstraujāk augošais maratons Ziemeļeiropā, un pagājušajā gadā pasākums pulcēja gandrīz 8600 dalībnieku no 35 pasaules valstīm.

Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra "Nords Event Communications".

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu