Saruna ar Matīsu Karro (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Suzuki

Līdz pirmajam motokrosa pasaules čempionāta posmam ir atlikušas pāris dienas. Tajā piedalās arī Latvijas sportists Matīss Karro, ar kuru sarunājās "Motosporta" žurnālists Agnis Skrebs.

Pēc divām nedēļām savu gaitu sāks PČ, kā tu uzskati, vai esi pietiekami labi sagatavojies šīm sacensībām?

Pirmajam PČ posmam esmu sagatavojies tik, cik tas bija iespējams, manuprāt, diezgan labi. Par rezultātiem šobrīd ir grūti spriest, jo neesmu redzējis visus MX2 klases braucējus. Vēl pieslīpējam braukšanas nianses - startus, līkumus, bremzēšanu utt. Esmu gatavs pirmajam posmam. Ja arī notiks tā, ka nevarēšu uzbraukt par visiem 100%, - nekas, šis būs tikai pirmais posms.

Kāpēc komanda neaizvadīja treniņnometni Spānijā, kā iepriekš Latvijas presē tika minēts?

Nebijām uz treniņnometni siltajās zemēs, jo bija īslaicīgas finansiālās problēmas. Treniņus aizvadījām Anglijā.

Kāpēc presē parādījās informācija, ka PČ tu varētu startēt no citas komandas?

Tas tāpēc, ka sākumā angļiem bija problēmas ar finansējumu, bet tagad viss ir atrisinājies.

Pirms sezonas tu intervijā http://www.mxlarge.com stāstīji, ka tavs sezonas galvenais mērķis ir uzvara Anglijas čempionātā, kā vērtē savas izredzes īstenot šo mērķi šajā sezonā?

Protams, es vēlos uzvarēt! Līdz šim ir bijuši ļoti viduvēji rezultāti, bet sezona ir gara un visu vēl var labot. Sākums nav tāds kā gribētos, bet tāpēc galvu nenokaru, un daudz kas var vēl gadīties.

Vai tevi nepārsteidz, ka tādi sportisti kā Kristian Whatley, Elliot Banks-Browne un Alan Keet ir tik ļoti progresējuši un izrāda nopietnu konkurenci Anglijas čempionāta pirmajos posmos?

Nē, mani tas nepārsteidz. Viņi ir ļoti labi braucēji, un viņiem ir izdevies sezonas sākums. Taču viss vēl var mainīties, jo, kā jau teicu, sezona ir gara.

Kā tev patīk jaunā Anglijas čempionāta formula?

Tur ir tā, ka daudzi braucēji no aizmugures var paņemt labu startu un nogāzt 20 min. Pēc manām domām, īstā gonka sākas pēc 25 min, jo tad parādās fiziskā sagatavotība un tehnika. Kā ir, tā ir, man pašam ir jāmaina sava tehnika un savi treniņi jāpielāgo vairāk Anglijas čempionātam.

Tavas domas par RED BULL Pro National sacensībām?

Tas ir ļoti labs čempionāts – labas sacensības, laba trase un ļoti forša atmosfēra. Es uzskatu tās par treniņa sacensībām, jo nebraucu visus posmus.

Kur slēpjas apstākļi, ka šobrīd nespēj būt tiks ātrs kā vadošie MX2 klases braucēji, vai tur slēpjas kaut kāda tava taktika?

Ir vairāki apstākļi – mana braukšana, mazas problēmas ir arī mocim, laikapstākļi un trases. Pagaidām man nav veicies, bet es to apzinos, un tuvākajā nākotnē tas viss mainīsies.

Ar kādu rezultātu būsi apmierināts pirmajā PČ posmā?

Jo labāk nobraukšu, jo apmierinātāks būšu!

Saruna bija iespējama, pateicoties "Battery Superkauss" organizatoriem un Matīsa Karro preses sekretārei Sanitai Pelēķei.

Foto: Suzuki
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu