Lūdz Medvedevam glābt "Lada" hokeja komandu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairāki Samāras apgabala masu mediji atklātā vēstulē vērsušies pie Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva ar lūgumu pieņemt steidzamus mērus, lai saglābtu Toljati "Lada" hokeja komandu un uzsāktu jaunās hokeja arēnas celtniecību.

Samāras apgabala žurnālisti uzsver, ka Toljati nevar dzīvot bez autorūpnīcas un hokeja un, tikai pateicoties vecās hokeja sistēmas augļiem, šogad vēl izdevās aizvadīt atlikušās spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Taču kopumā situācija esot katastrofāla.

Atsaucoties uz "TLTnews" informāciju, vēstulē teikts: "Šogad "Lada" svinēs savu 35.jubileju, bet tas var kļūt par iznīcības gadu Toljati hokejam. "Lada" sistēmā ir izauguši vairāki olimpiskie čempioni - krievu hokeja lepnumi - Aleksejs Kovaļovs, Iļja Brizgalovs, Vjačeslavs Bucajevs."

"Agrāk mūsu pilsētā bija lieliska hokeja skola, taču kopš 2005.gada tas viss ir sagrauts. Arī mūsu sportistu neveiksmīgais starts Vankūveras Olimpiādē uzskatāmi parādīja, kas notiek ar sportu mūsu valstī. Ja šobrīd iznīcināsim pēdējos atbalsta bastionus, tad par Krievijas sportistu rezultātiem Sočos varēsim vien sarkt."

Lai gan mediji uzskata, ka steidzami ir jāatsāk Toljati "Lada" ledus arēnas celtniecības process, par lielāko problēmu tiek uzskatīts tieši nepietiekamais finansējums, kas liedz jaunajiem talantiem bez maksas nodarboties ar hokeju un tādējādi tiekties pēc savu sapņu īstenošanas. Par ledus izmantošanu šobrīd jāmaksā pašiem vecākiem.

Vēstules noslēgumā žurnālisti lūdz Medvedevu steidzami rīkoties, lai "Lada" varētu turpināt spēlēt KHL, kā arī pieņemt lēmumu par jaunās hokeja arēnas celtniecību.

Aizvadītajā sezonā "Lada" pirmo reizi neiekļuva Krievijas hokeja čempionāta, tagad KHL, izslēgšanas turnīrā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu