Ziemeļvalstu autosporta elite pulcējas uz NEZ sapulci Rīgā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien un svētdien Rīgā norisināsies NEZ Ziemeļeiropas zonas valstu autosportu pārvaldošo organizāciju pārstāvju sapulce, TVNET informēja LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Sanāksmē piedalīsies aptuveni 50 dalībnieku no deviņām valstīm. Galvenie uzdevumi – sadarbības tradīciju turpināšana, pieredzes apmaiņa, jau esošo NEZ čempionātu un kausa izcīņu stiprināšana un jaunu seriālu izveide.

NEZ – Ziemeļeiropas zona – pirms vairākiem gadiem radās pēc FIA iniciatīvas sadalīt Eiropas autosporta ģeogrāfiju četros reģionos. Sadalīšanas mērķis bija attīstīt sportu attiecīgajās Eiropas daļās, tādā veidā izveidojot autosporta hierarhijā papildu pakāpienu sportistu un organizatoru ceļā no nacionāla mēroga sacīkstēm līdz augstākajam līmenim – Eiropas vai pasaules čempionātam.

Līdz šim NEZ sistēmā aizvadīti vairāki čempionāti un kausu izcīņas dažādos autosporta veidos. Līdz šim spilgtākās aktivitātes notikušas rallijā, rallijkrosā un kroskartos, taču fragmentāri uzplaiksnī arī citu sacensību aktivitātes. Latvijas Automobiļu federācija allaž bijusi viena no aktīvākajām dalībniecēm NEZ reģionā, iemantojot respektu Baltijas un Skandināvijas valstu pārstāvju pulkā. NEZ sastāvā ietilpst deviņas valstis: Latvija, Lietuva, Igaunija, Somija, Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Krievija, Īslande.

Rīgā uz sanāksmi sestdien pulcēsies šosejas, kartinga un rallija NEZ komisijas, kā arī drifta un trofireidu darba grupas. Sanāksmē ar atsevišķiem pārstāvjiem būs pārstāvētas arī citas komisijas, aizvadot konsultācijas un pieredzes apmaiņas pasākumus. Piemēram, rallijkrosa komisija un kroskartu darba grupa tikšanos neorganizē sakarā ar jau noformulētiem 2010. gada sacensību plāniem. Svētdien uz sanāksmi pulcēsies NEZ padome – visu komisiju pārstāvju veidota NEZ organizatoriskā valde.

Šādas sapulces NEZ kolektīvs rīko divreiz gadā, katru gadu citā NEZ valstī. Latvijai šis gods pienācis jau otrreiz, tiesa, gadu agrāk, nekā plānots, jo šogad no sanāksmes rīkošanas atteikusies Īslande, cerot šo parādu atdot 2011. gadā. Latviju nedēļas nogales sapulcēs pārstāvēs Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Jānis Naglis, ģenerālsekretārs Andris Berķis un LAF sporta komisiju vadītāji un pārstāvji.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu