"Black Eyed Peas", Šakira un Ališa Kīsa uzstāsies PK finālturnīra koncertā

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu grupa "The Black Eyed Peas", kolumbiešu popmūzikas dziedātāja Šakira un amerikāņu soulmūzikas zvaigzne Ališa Kīsa uzstāsies koncertā pirms Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīra Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), trešdien paziņoja koncerta organizatori.

Koncerts notiks 10.jūnijā, dienu pirms Pasaules kausa izcīņas sākuma, kas pirmo reizi norisināsies Āfrikā.

Koncertu varēs apmeklēt 30 000 cilvēku, un vēl miljoni skatītāju visā pasaulē varēs to vērot tiešraidē.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ģenerālsekretārs Žeroms Valkē savā paziņojumā atzina, ka asociācija ir sajūsmā par to, ka Pasaules kausa finālturnīrs tiks atklāts ar tāda mēroga koncertu.

Koncertā piedalīsies arī afrikāņu mūziķi, ieskaitot Beninā dzimušo dīvu Anželiku Kidžo, duetu "Amadou and Mariam" no Mali, DĀR grupu "Parlotones and Tuareg" un tuaregu tuksneša blūza grupu "Tinariwen".

Visa koncertā gūtā peļņa tiks ziedota FIFA Pasaules kausa oficiālajai sociālajai kampaņai "20 Centres for 2010", kuras mērķis ir izbūvēt Āfrikā 20 centrus, kuros nabadzīgajiem iedzīvotājiem tiktu sniegti medicīniskie pakalpojumi, izglītība, kā arī piedāvāti futbola treniņi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu