Nākamnedēļ lems par olimpiešu prēmēšanu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 18.martā uz kārtējo sēdi Finanšu ministrijā pulcēsies Nacionālā Sporta padome, lai lemtu par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem Olimpiskajās spēlēs.

Sēdē piedalīsies arī finanšu ministrs Einars Repše (JL), izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) un Finanšu ministrijas speciālisti.

Sēdes laikā tiks skatīti jautājumi par Latvijas komandas rezultātiem Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā un par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā Olimpiskajās spēlēs, liecina Finanšu ministrijas nākamās nedēļas darba kārtība.

LETA jau ziņoja, ka Vankūverā aizvadītās XXI Ziemas olimpiskās spēles no sportiskā viedokļa ir visu laiku labākās ziemas olimpiskās spēles Latvijai, uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

"Nekad iepriekš Latvijai, startējot kā neatkarīgai valstij, ziemas olimpiskajās spēlēs nebija izdevies tikt pie sudraba medaļām," aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra Vrubļevskis, piebilstot, ka līdz šim lielākais sasniegums bijis 2006.gadā ziemas olimpiskajās spēlēs kamaniņu braucēja Mārtiņa Rubeņa izcīnītā bronzas godalga.

LOK arī norāda, ka plašāka analīze par Latvijas Olimpiskās delegācijas startiem vēl tiek gatavota.

Jau ziņots, ka aizvadītajās ziemas olimpiskajās spēlēs uzvaru kopējā medaļu ieskaitē nodrošinājusi sacensību rīkotāja Kanāda ar 14 zelta, septiņām sudraba un piecām bronzas medaļām. Kanādas izcīnītās 14 zelta godalgas ir jauns ziemas Olimpiāžu rekords.

Otrajā vietā ierindojās Vācija, kas tika pie desmit zelta, 13 sudraba un septiņām bronzas godalgām, bet tikai trešā palika ASV, kas izcīnīja deviņas zelta godalgas, kā arī tika pie 13 sudrabiem un 15 bronzām.

Tikmēr 23.vietu ieņem Latvija, kurai ir divas sudraba medaļas, ko izcīnīja kamaniņu braucēju duets Andris un Juris Šici un skeletonists Martins Dukurs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu