Šāvējs Kuzmins sācis gatavoties jaunam Ginesa rekordam (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins sācis gatavoties savām devītajām vasaras olimpiskajām spēlēm, kas notiks pēc diviem gadiem Londonā, un šāds sasniegums Kuzminam ļautu pretendēt uz iekļūšanu Ginesa rekordu grāmatā.

Dalība deviņās olimpiskajās spēlēs, turklāt tik augstā līmenī, līdz šim nav bijusi pa spēkam vēl nevienam sportistam, apgalvo Kuzmina pārstāvji.

Tomēr internetā atrodamā informācija liecina, ka līdz šim diviem sportistiem tomēr ir izdevies piedalīties deviņās Olimpiādēs - austrietis Hūberts Raudašls no 1964. līdz 1996.gadam piedalījās burāšanas sacensībās, izcīnot arī divas godalgas, bet kanādietis Aiens Torps no 1972. līdz 2008.gadam, izlaižot 1980.gada Olimpiādi, piedalījās šaušanā un tika pie vienas godalgas.

Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976.gadā, bet izlaida 1984.gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām.

"Esmu sportiska spara un apņēmības pilns, trenējos un gatavojos doties uz Pasaules kausa izcīņas posmu Indijā," izteicās 63 gadus vecais Kuzmins. Uz Indiju Kuzmins dosies pāris dienas pēc preses konferences, kas 11.martā plkst.11 notiks viesnīcā "Alberts" Rīgā, Dzirnavu ielā 33.

Savukārt aprīlī Kuzmina ceļš vedīs uz Ķīnu, maijā - uz ASV, bet jūnijā - uz Serbiju, kur notiks nākamie Pasaules kausa izcīņas posmi, bet jūlijā un augustā Kuzmins piedalīsies pasaules čempionātā Vācijā.

Lai sekmīgi startētu sacensībās, Kuzminam ir jātrenējas un jāgatavojas, bet tas prasa finanšu līdzekļus. Ne Latvijas Olimpiskā komiteja, ne Latvijas Šaušanas federācija līdzekļus nepiešķir, tādēļ tie jāmeklē pašu spēkiem. Pirmais un pagaidām vienīgais uzņēmums, kas atsaucies aicinājumam sponsorēt izcilā sportista gatavošanos olimpiskajām spēlēm, ir investīciju kompānija "Maximus Capital" un tās valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Zolotarjovs.

"Kāpēc izlēmu startēt vēl devītajās olimpiskajās spēlēs? Ne jau tikai tādēļ, lai par visām varītēm tiktu Ginesa rekordu grāmatā - tur jau tāpat viens ieraksts par mani ir," atzina Kuzmins. "Vēlos piedalīties tāpēc, ka jūtu un zinu - joprojām to varu izdarīt, esmu labā garīgajā un fiziskajā formā. Tāpēc piedalīties olimpiskajās spēlēs kā Latvijas pārstāvim ir mans pienākums, jo neviena cita jau Latvijā tādā līmenī šajā sporta veidā diemžēl nav, un kādēļ gan vēl nepacīnīties par medaļām?" saka sportists.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kas sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumi no 600 šāvieniem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu