Sagaidītāji ar ovācijām sveic skeletonistus Dukurus (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ar reisu no Frankfurtes Latvijā atgriezās Latvijas hokeja valstsvienības spēlētāji un skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kurus ar skaļām ovācijām sagaidīja ap simts sporta līdzjutēju.

(Ziņa papildināta ar Martina Dukura komentāru)

Sportistus sagaidīt bija ieradušies viņu vecāki, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldonis Vrubļevskis, kā arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kura solīja jau tuvākajā laikā valdībā aktualizēt jautājumu par medaļas izcīnījušo sportistu prēmijām. Izglītības un zinātnes ministre īpaši pateicās brāļu Dukuru vecākiem, kuri ieguldījuši lielu darbu, lai viņi atrastos tur, kur ir šobrīd.

"Esmu ļoti pārsteigts par silto sagaidīšanu," pēc ierašanās Rīgas lidostā sacīja Martins Dukurs. "Es gribētu novēlēt ikvienam piedzīvot to pašu, jo sajūtas ir neaprakstāmas. Uz šo mērķi ir iets astoņus gadus, un četrās minūtēs tev jāspēj parādīt savs maksimālais potenciāls. Tāds ir sports."

Viņš atzina, ka pēc pēdējā brauciena nedaudz sirdī bija rūgtuma sajūta, taču viss esot bijis paša rokās. "Pēc trešā brauciena runāju ar brāli un zinājām – nebūs tā, ka mājinieks [kanādietis Džons Montgomerijs] kļūdīsies ceturtajā braucienā savā mājas trasē. Es pats pieļāvu kļūdu, un viss bija manās rokās. Taču kopumā rezultāts mani apmierina.

"Ja man kāds oktobrī teiktu, ka es olimpiādē būšu labāko trijniekā, es nekad tam neticētu," turpināja sudraba medaļas ieguvējs. "Esmu apmierināts ar rezultātu. Varbūt kaut kādā veidā kauja ir zaudēta, bet ne karš. Tas noteikti nav viss, ko mēs varam."

Tāpat brāļi Dukuri pateicās ikvienam, kurš naktīs negulēja un sekoja līdzi viņu startiem. "Aizbraucis uz Vankūveru, es baudīju atmosfēru, olimpisko garu un koncentrējos sacensībām. Man nebija laika domāt par citām lietām. Šobrīd es tiešām baudu darba augļus," - tā Martins Dukurs.

Diezgan plaši izskanējušas ziņas par Vankūveras Olimpisko spēļu organizatoriskajām nepilnībām, taču Dukurs komentārā TVNET noliedz, ka tās kaut kādā mērā būtu atstājušas iespaidu uz viņa sniegumu: "Mēs nekad neesam dzīvojuši luksusa klases viesnīcās, tāpēc man viss ir pieņemams. Protams, bija šādas tādas lietas, par ko varbūt kādreiz varētu pasūdzēties, bet manu rezultātu tas noteikti neietekmēja."

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu