Martā notiks 2. Latvijas Ziemas olimpiāde (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 5. līdz 7. martam Siguldā notiks Latvijas II Ziemas olimpiāde, kuru rīko Siguldas novada dome, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrija, TVNET informē LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Latvijas II Ziemas olimpiāde ir valsts augstākā līmeņa kompleksās sporta sacensības, kurās noskaidros olimpiskajos ziemas sporta veidos labākos Latvijas sportistus un novadus.

Pirmo reizi pēc pašvaldību reformas Latvijas II Ziemas olimpiādē aicinātas piedalīties visu 109 Latvijas novadu un 9 republikas nozīmes pilsētu komandas. Pēc pašreizējām aplēsēm sacensībām pieteikušies 690 dalībnieki no 42 pašvaldībām, tai skaitā no 8 republikas nozīmes pilsētām (nepiedalās Rēzekne).

Sacensību programmā iekļauti 10 olimpiskie sporta veidi - biatlons, bobslejs, daiļslidošana, distanču un kalnu slēpošana, hokejs, kamaniņu sports, kērlings, snovbords un šorttreks. Kopumā tiks sadalīti 36 medaļu komplekti.

5. martā pulksten 19.00 Siguldas Svētku laukumā notiks atklāšanas ceremonija ar dalībnieku parādi, karoga pacelšanu un olimpiskās uguns iedegšanu, kā arī  priekšnesumi un salūts. Savukārt 7.martā ap pulksten 13.00 olimpiskajā centrā „Sigulda” Pilsētas trasē paredzēta Ziemas olimpiādes noslēguma ceremonija.

No 5. līdz 7. martam Siguldā notiks sacensības kamaniņu sportā, snovborda paralēlajā slalomā, kā arī distanču un kalnu slēpošanā. Priekuļos risināsies biatlonā sacensības, Valmierā hokeja turnīrs, Ozolkalnā snovbordkross, bet Rīgā kērlings.

Savukārt no 13. līdz 14. martam Siguldā sacentīsies bobsleja divnieku ekipāžas, bet Ventspilī spēkiem mērosies šorttrekisti un daiļslidotāji.

Latvijas Ziemas olimpiāde notiek reizi četros gados. 2005.gada decembra beigās notika Latvijas pirmā Ziemas olimpiāde Siguldā, Rīgas rajonā, Ventspilī, Priekuļos un Jelgavā; tajā piedalījās vairāk nekā 600 sportisti no 23 pašvaldību komandām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu