Latvijas hokejisti trešdienas rītā tiekas ar Krieviju (262)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien agri no rīta (plkst. 7. pēc Latvijas laika) Latvijas hokeja valstsvienība, sacenšoties ar pēdējo divu gadu pasaules čempionvienību Krieviju, atklās olimpisko hokeja turnīru Vankūverā.

Jau labu laiku pirms šīs spēles izskanējušas dažādas runas un viedokļi par gaidāmo abu komandu cīņu, kā arī to startu turnīrā. Skaidrs, ka Latvijas spēks slēpjas komandas spēlē, bet zvaigžņotā Krievijas izlase īpašus komentārus neprasa. Viņi ikvienā turnīrā, kurā startē, tiek uzskatīti par galvenajiem favorītiem. 

Kārlis Skrastiņš
Kārlis Skrastiņš Foto: AFP/LETA

''Šī būs pirmā spēle turnīrā, un arī mēs gribam labi startēt Vankūverā. Ja kāds domā, ka Latvijas izlase izies laukumā ar  paceltām rokām un teiks – ņemiet trīs punktus –, tad neko tādu neredzēsiet. Politika jau sen atstāta pagātnē. Mums tas būs mačs pret komandu, kurā ir daudzi draugi un paziņas, bet laukumā to visu aizmirsīsim,'' teica Znaroks.

Oļegs Znaroks
Oļegs Znaroks Foto: Kaspars Volonts

Diplomātisks savos izteikumos pirms mača bija Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks. ''Atklāti sakot, man ir bail no pirmā mača, kad būs jāspēlē ar Latviju. Viņu treneris Znaroks ļoti labi pazīst mūsu puišus. Latvieši spēlēs no aizsardzības pozīcijām, bet mūsu spēlētāji no NHL tagad atbrauks kā ar kailiem zobeniem, tādēļ par šo spēli esmu noraizējies,'' viņš sacīja.

Krievijas hokejistus nopietni mačiem noskaņo komandas galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs, kurš savus padotos uz pirmo treniņu sauca jau astoņas stundas pēc ierašanās Vankūveras lidostā. No pagājušās piektdienas Latvijas pretinieks dienā aizvadījis divus treniņus - vienu trenažieru zālē, otru uz ledus. 

Aleksejs Kovaļovs
Aleksejs Kovaļovs Foto: AP/Scanpix

Pirmdien par komandas kapteini apstiprināts Kārlis Skrastiņš un nolemts, ka vārtus sargās Edgars Masaļskis.

Šī Latvijas valstsvienībai būs 300. spēle pēc neatkarības atjaunošanas un tā tiks aizvadīta gaišajos formas kreklos, informē Latvijas hokeja federācija.

Sagatavošanās ciklā olimpiādei Latvija 10. februārī, Frankfurtē aizvadīja pārbaudes spēli ar Vāciju, kurā piekāpās ar 2:5.

Jāatzīmē, ka bukmeikeri no ''bwin.com'' savos secinājumos Latvijas panākumu vērtē ļoti zemu - 19,00, bet Krievijas uzvaru ar 1,05 augstu koeficientu.

Maču klātienē plānojis vērot arī Latvijas prezidents Valdis Zatlers.

Latvijas valstsvienības sastāvs 2010. gada olimpiskajām spēlēm

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Kaspars Daugaviņš un Gints Meija.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis.

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Sergejs Naumovs.

Kā ziņots, Latvijas hokeja federācija (LHF) ar tās vadītāju Kirovu Lipmanu priekšgalā konkrētu mērķi olimpiskajās spēlēs nav nospraudusi, vien norādīja, ka uzdevums ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē.

Nākamo spēli B apakšgrupā Latvija aizvadīs 20. februārī plkst. 2.30 pēc Latvijas laika, tiekoties ar Čehijas izlasi, bet pēdējā grupas mačā spēkosies ar Slovākiju - 21. februārī plkst. 2.30.

Komentāri (262)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu