MTM uzlabojumi sportiskajiem Golf (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Motoren Technik Mayer GmbH

Vācu tūninga uzņēmums MTM piedāvā plašas tūninga iespējas modeļiem Golf GTI un GTD. Turklāt lielākais uzsvars tiek likts uz tehniku, nevis dizainu.

Sestās paaudzes Golf GTI sērijveidā tiek piedāvāts ar 2 litru turbomotoru, kurš attīsta 210 zirgspēkus. Taču MTM piedāvā jaudu vairākās pakāpēs palielināt par līdz pat 100 zirgspēkiem. GTD modelim piedāvātais jaudas rādītāja pieaugums ir krietni mazāks - tikai 35 ZS.

Tā, piemēram, pirmā GTI jaudas palielināšanas pakāpe līdz 270 ZS tiek īstenota, mainot dzinēja vadības bloka programmatūru. Šajā komplektā ietilpst arī speciāli 18 collu riteņu diski, bet maksa par to ir gandrīz 2700 eiro.

Ekstrēmākas jaudas kārotājiem tiek piedāvāts bez dzinēja vadības bloka pārprogrammēšanas veikt arī  standarta turbīnas un izplūdes sistēmas nomaiņu pret MTM mezgliem, kā rezultātā ekstrēmais Golf jau attīsta 310 ZS un 410 Nm. Lai auto būtu vieglāk savaldāms, MTM piedāvā uzstādīt arī par 30 milimetriem zemāku MTM balstiekārtu, bremžu sistēmu ar 380 milimetru diskiem un 19 collu riteņu diskus. Šāds auto spēj 100 km/h sasniegt 5,7 sekundēs un attīsta aptuveni 270 km/h maksimālo ātrumu.

MTM Golf GTI
MTM Golf GTI Foto: Motoren Technik Mayer GmbH

GTD modelim paredzētas tikai izmaiņas dzinēja vadības blokā, kas jaudu palielina par 35 zirgspēkiem līdz 205 ZS. Maksimālais griezes moments tādējādi sasniedz 380 Nm, bet laiks, kas nepieciešams paātrinājumam, sarūk no standarta 7,8 sekundēm līdz 7,1 sekundei.

Jaudas palielināšana izmaksās 800 eiro, bet pēc izvēles var uzstādīt arī izplūdes sistēmu ar četrām caurulēm aizmugurē, pazeminātu balstiekārtu un 18 līdz 19 collu riteņu diskus.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu