Togo vēršas tiesā pret Āfrikas Futbola konfederāciju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Togo vērsusies tiesā pret Āfrikas Futbola konfederāciju (CAF), pēc tam kad Angolas nemiernieki pagājušajā mēnesī apšaudīja Togo futbola izlases autobusu.

Kā ziņots, teroristu uzbrukumā cietusī Togo futbola izlase pameta Angolu tikai pāris stundas pirms Āfrikas Nāciju kausa finālturnīra sākuma.

Pēc tam, kad nemiernieki apšaudīja Togo izlases autobusu, bojā gāja komandas trenera palīgs un preses pārstāvis.

Lai gan Togo izlases futbolisti vēlējās spēlēt turnīrā, Togo valdība paziņoja, ka atsauc nacionālo futbola komandu no turnīra. Togo valdība uz Angolu pat nosūtīja speciālu lidmašīnu, lai valstsvienības futbolisti un personāls pastiprinātos drošības apstākļos varētu pamest Angolu.

Par notikušo CAF diskvalificēja Togo no nākamajiem diviem Āfrikas Nāciju kausa turnīriem. Pēc CAF vadības teiktā šāds soda mērs pieņemts par politisko autoritāšu iejaukšanos futbolā, jo paši spēlētāji vēlējās palikt sacensībās.

Savukārt prasību pret CAF iesnieguši bojāgājušo tuvinieki, vainojot konfederāciju "drošības nenodrošināšanā, kas noveda pie cilvēku traumām un nāves". Tagad tiesai jālemj par to, vai pieņemt prasību.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu