Ēģiptieši trešo reizi pēc kārtas triumfē Āfrikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā futbolā svētdien tika aizvadīts fināls, kurā Ēģipte mača galotnē guva vienīgos vārtus un pārspēja Ganas izlasi ar 1:0. Ēģiptieši šajā turnīrā uzvarēja jau septīto reizi.

Spēles sākumā komandas spēlēja uzmanīgi un bīstami momenti pie vārtiem netika izveidoti. Ganas futbolisti nedaudz vairāk kontrolēja bumbu, taču ēģiptieši prasmīgi aizsargājās.

Puslaika otrajā pusē Ēģiptes izlase aktivizējās un pārņēma iniciatīvu savās rokās, taču reāli vārtu gūšanas momenti netika izveidoti.

Otrajā puslaikā joprojām risinājās līdzīga cīņa, taču 85. minūtē savu iespēju realizēja ēģiptieši, kas izveidoja pretuzbrukumu un nokļuva labā sitiena pozīcijā. Pēc skaistas izspēles nekļūdīgi sita uz maiņu iznākušais Mohameds Nagijs Gedo, kurš ir arī turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Pēdējās minūtēs Ganas futbolisti centās izraut vismaz neizšķirtu, taču tas neizdevās, kas ļāva ēģiptiešiem svinēt minimālu uzvaru.

2008.gadā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālā Ēģipte ar 1:0 pieveica Kamerūnu, bet vēl pirms diviem gadiem turnīra finālā ēģiptieši ar 4:2 pēcspēles 11 metru sitienu sērija pārspēja Kotdivuāru.

Ēģipte šajā turnīrā ir uzvarējusi visvairāk - septiņas reizes. Tuvākās sekotājas - Gana un Kamerūna - Āfrikas Nāciju kausu ieguvušas četras reizes, bet Nigērija un Kongo turnīrā triumfējušas pa divām reizēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu