Dakārā triumfē Desprē un Sainss (19)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šā gada Dakāras rallijreida kopvērtējumā sestdien motociklistu klasē uzvarēja Francijas sportists Sirils Desprē, bet automašīnu klasē triumfēja spānis Karloss Sainss. Turklāt Volkswagen komandas trīs Race Touareg 2 ieņēma pirmās trīs vietas Dakāras rallijreidā.

Desprē pēdējā posmā, kurā ātrumposms bija 206 kilometrus garš, ieņēma sesto vietu, bet par uzvarētāju kļuva Portugāles pārstāvis Ruvens Farija, kurš finišēja pēc stundas, 26 minūtēm un 48 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās Norvēģijas sportists Pals Anderss Ullevalseters, kurš posma uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 45 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja portugālis Helders Rodrigess, kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 57 sekundes.

Noslēguma kopvērtējumā Desprē tuvāko sekotāju Ullevalseteru apsteidza par stundu, divām minūtēm un 52 sekundēm, bet trešajā vietā ierindojās čīlietis Fransisko Lopess Kantardo, kurš no Desprē atpalika stundu, deviņas minūtes un 48 sekundes. Pēdējā posmā Lopess Kantardo ierindojās desmitajā vietā.

Sirils Desprē
Sirils Desprē Foto: AFP/LETA

Tikmēr vieglo automašīnu konkurencē Sainss (Volkswagen) pēdējā posmā ieņēma otro vietu, bet par uzvarētāju kļuva viņa sīvākais konkurents katarietis Nasers Salehs Al Atija (Volkswagen), kurš 206 kilometrus garo distanci veica stundā, 19 minūtēs un 42 sekundēs, bet Sainss atpalika 36 sekundes.

Trešajā vietā pēdējā posmā ierindojās francūzis Gerlēns Šišerī (BMW), kurš uzvarētājam zaudēja 43 sekundes.

Noslēguma kopvērtējumā Sainss otrās vietas ieguvēju Al Atiju apsteidza par divām minūtēm un 12 sekundēm, bet trešajā vietā ierindojās vēl viens Volkswagen komandas braucējs, amerikānis Marks Millers, kurš Sainsam zaudēja 32 minūtes un 51 sekundi. Millers pēdējā posmā ieņēma piekto pozīciju.

Vladimirs Čagins
Vladimirs Čagins Foto: AFP/LETA

Kravas auto klasē kopvērtējumā uzvarēja Krievijas pārstāvis Vladimirs Čagins no KAMAZ Master komandas. Otrajā vietā 9000 kilometru garā Dakāras rallijreida finišu sasniedza Čagina komandas biedrs Firdaus Kabirovs, kurš uzvarētājam zaudēja mazliet vairāk nekā stundu, savukārt ar vairāk nekā 10 stundu deficītu trešajā vietā finišu sasniedza holandieša Marsela Van Vlieta ekipāža.

Kā ziņots, šogad Latvija sacensībās nebija pārstāvēta, taču motosportisti, brāļi Einārs un Jānis Vinteri, izteikuši varbūtību, ka Dakāras rallijreidā varētu startēt atkal, ja tas notiktu savās mājās - Āfrikas kontinentā.

Jau ziņots, ka pēc 29 sacensību norises gadiem Āfrikā pērn pasākums drošības apsvērumu dēļ pirmo reizi veiksmīgi norisinājās Dienvidamerikā.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu