Iecelts jaunais Renault F1 komandas vadītājs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) komanda "Renault" par tās jauno vadītāju otrdien apstiprināja francūzi Ēriku Buljēru.

36 gadus vecais Buljērs par vienības "Renault" vadītāju kļuva pat par spīti tam, ka viņam nav iepriekšējas pieredzes F-1.

Iepriekš Buljērs bija komandas "A1 Team France", kas startē "A1 GP" čempionātā, direktors.

Buljērs ieņems Boba Bela vietu, kurš "Renault" vadītāja vietu ieņēma pagājušā gada septembrī pēc tam, kad iepriekšējam "Renault" bosam Flavio Briatorem tika piespriesta mūža diskvalifikācija.

Savukārt Bels turpinās strādāt "Renault" vienībā, ieņemot kādu citu amatu.

Kā vēstīts, pagājušajā mēnesī "Renault" komandas kontrolpaketi iegādājās Luksemburgas uzņēmums "Genii Capital" un tādējādi neapstiprinājās baumas par iespējamo komandas aiziešanu no F-1 sacensībām.

Kā ziņots, F-1 komandas "Renault" tēls pērn septembrī saņēma pamatīgu triecienu, kad Pasaules motoru sporta padome (WMSC) saistībā ar "Renault" pilota Nelsona Pikē apzināto avarēšanu aizvadītā gada Singapūras "Grand Prix" izcīņā nolēma "Renault" piešķirt nosacītu divu gadu diskvalifikāciju no F-1 čempionāta, savukārt bijušais komandas vadītājs Briatore Pirmajā formulā strādāt vairs nedrīkstēs.

Turklāt divkārtējais F-1 pasaules čempions, spānis Fernando Alonso, kurš līdz šim pārstāvēja "Renault", septembra beigās noslēdza līgumu uz trim gadiem ar "Ferrari" vienību.

2009.gada F-1 pasaules čempionātā "Renault" Konstruktoru kausa izcīņā ar 26 izcīnītiem punktiem ieņēma tikai astoto vietu desmit vienību konkurencē.

Kā ziņots, Parīzes tiesa otrdien atcēla Briatorem piespriesto mūža diskvalifikāciju.

Jau tagad zināms, ka viens no komandas pilotiem būs polis Roberts Kubica, bet viņa kolēģis pagaidām vēl nav paziņots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu