Jānis Vinters: atgriezīsimies Āfrikas Dakārā (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas motobraucējs Jānis Vinters ar brāli Eināru sola atgriezties Dakāras rallijreidā tikai tad, ja tas atkal notiks Āfrikā, intervijā laikrakstam "Diena" pirmdien atzina pats Jānis Vinters.

Kā ziņots, 2.janvārī Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā startēja 32.Dakāras rallijreids, kas ilgs līdz 16.janvārim. Pēc 29 sacensību norises gadiem Āfrikā pērn pasākums drošības apsvērumu dēļ pirmo reizi veiksmīgi norisinājās Dienvidamerikā un turpat tas tiek organizēts arī šogad. Latvijas sportisti sacensībās šoreiz nepiedalās.

2009.gadā motociklu klasē Latviju pārstāvēja tikai Einārs Vinters, kurš sacensību kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu, savukārt Jānis muguras savainojuma dēļ piedalīties nevarēja.

"Ja godīgi, sponsorus tā kārtīgi nemeklējām, jo negribējām sasolīt un pēc tam neizdarīt," naudas trūkumu kā nestartēšanas iemeslu šīs sezonas Dakāras rallijreidā noliedza Jānis Vinters.

"Pirmkārt, tikko esmu atsācis treniņus pēc muguras sadziedēšanas. Bez kārtīgas sagatavošanās Dakārā nav ko darīt. Jābrauc kārtīgi, nevis jāmāžojas. Otrkārt, brālis Einārs viens otro reizi Argentīnā negribēja startēt. Tur apstākļi tomēr līdzīgi kā Eiropā, bet mūs interesē Āfrikas šarms - brauc, un tūkstoš kilometru rādiusā nevienas dzīvas dvēseles. Tas ir iemesls, kāpēc dalībnieku skaits rūk. Tiklīdz Dakāra atgriezīsies tur, kur tai jābūt, raugi, Āfrikā, mēs ar brāli būsim klāt," skaidroja Jānis Vinters, kurš 2007.gada Dakāras rallijreida kopvērtējumā ieguva augsto sesto vietu.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu