PK futbolā laikā reisos uz Krieviju «airBaltic» pasažieru skaits pieaudzis par 30%

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas lidsabiedrība «airBaltic» 2018.gada Pasaules kausa futbolā laikā no 15.jūnija līdz 16.jūlijam uz un no pieciem galamērķiem Krievijā pārvadājusi vairāk nekā 60 000 pasažieru, kas ir par 30% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, aģentūru LETA informēja «airBaltic» Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Pasaules kausa futbolā finālturnīra radīto papildu pieprasījumu dēļ regulārajiem lidojumiem šovasar pievienoti 18 papildu reisi periodā no 15. jūnija līdz 16. jūlijam, savienojot Rīgu ar Maskavu, Kazaņu, Kaļiņingradu un Sočiem.

Tostarp Pasaules kausa futbolā finālturnīra laikā gandrīz 70% no pasažieriem lidojumos uz un no Krievijas bija tranzīta pasažieri. Populārākās pilsētas, no kurām pasažieri visbiežāk caur Rīgu ceļoja uz Krieviju, bija Kopenhāgena, Parīze, Londona un Stokholma.

«airBaltic» patlaban veic lidojumus uz pieciem galamērķiem Krievijā, piedāvājot savienojumus uz Maskavu, Sanktpēterburgu, Kaļiņingradu, Sočiem un Kazaņu.

«airBaltic» koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljoni eiro, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. «airBaltic» piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% «airBaltic» akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam «Aircraft Leasing 1» - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu