Merzļikins starp pretendentiem uz Šveices čempionāta labākā vārtsarga balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ir viens no trim pretendentiem uz Šveices augstākās līgas (NLA) labākā vārtsarga balvu.

Pašlaik 24 gadus vecais Merzļikins, kurš pārstāv "Lugano" komandu, uz šo titulu pretendē kopā ar Lukasu Flūreru (Cīrihes "Lions") un Leonardo Dženoni ("Bern").

Zīmīgi, ka Merzļikins šo balvu, kas nosaukta leģendārā Žaka Plānta vārdā, ieguva jau pirms diviem gadiem, kamēr Dženoni par labāko vārtsargu Šveices čempionātā kļuva 2011., 2015. un 2017.gadā.

Balvas ieguvējs tiks paziņots 3.augustā.

Zīmīgi, ka Merzļikins ir starp kandidātiem arī uz Šveices čempionāta populārākā spēlētāja balvu. Balsojums tiek rīkots portālā "www.20min.ch".

Merzļikins aizvadītās sezonas Šveices līgas regulārajā čempionātā 42 spēlēs izcīnīja 22 uzvaras, vidēji ielaižot 2,72 ripas, šajā statistikas rādītājā būdams astotais, un atvairot 92,09% metienu, ieņemot piekto vietu līgā. Atvairīto metienu procents viņam ir otrs labākais līdzšinējā karjerā.

Savukārt 18 izslēgšanas turnīra mačos Merzļikins savos vārtos caurmērā ielaida 2,17 ripas un atvairīja 93,5% metienu.

Tieši Merzļikina lieliskais sniegums ļāva "Lugano" komandai sasniegt Šveices čempionāta finālu, kur gan septiņu spēļu sērijā nācās piekāpties "Lions" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu