Ostapenko: Tagad reti ir situācijas, kad neizjūtu spiedienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aļona Ostapenko pirmo reizi karjerā otrdien sasniedza prestižā Vimbldonas čempionāta pusfinālu. Ceturtdaļfināla mačā viņa ar 7-5, 6-4 apspēlēja slovākieti Dominiku Cibulkovu. Latvijas pirmā rakete neslēpj, ka kortā jūtas pārliecināta un ir teicamā formā.

«Tagad manā karjerā reti ir situācijas, kad jūtos pilnībā atslābinājusies un neizjūtu nekādu spiedienu,» turnīra oficiālajā mājas lapā citēta Ostapenko.

«Dodos kortā un baudu spēli. Varbūt tas ir tāpēc, ka «French Open» uz maniem pleciem gūlās milzīgs spiediens. Tagad tas viss ir pagājis un jūtos atvieglota.»

Pusfināla maču Ostapenko aizvadīs pret Vācijas pārstāvi Angeliku Kerberi, kura ir šā turnīra 2016. gada fināliste. Viņa ir arī kādreizējā reitinga līdere.

«Spēlēju milzīgā kortā brīnišķīgā vietā, kas ir viens no maniem mīļākajiem turnīriem. Tas ir ļoti patīkami un interesanti,» sacīja Latvijas tenisa pirmā rakete, kura jaunnedēļ varētu atgriezties Top 10 spēlētāju vidū.

«Domāju, esmu spējusi atgūt pārliecību par saviem spēkiem,» teica Ostapenko. «Vimbldonā vēl neesmu zaudējusi nevienu setu, tāpēc jūtos ļoti labi.

Iepriekšējā mačā es atrados iedzinējas lomā ar 2-5, šoreiz 4-5, bet abas reizes pratu uzvarēt tos setus. Tas dod pārliecību, ka spēj tikt ārā no jebkuras situācijas.»

Kerbere ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 7-5 pārspēja talantīgo krievieti Darju Kasatkinu. Vēl pusfinālu otrdien sasniedza amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, kā arī vāciete Jūlija Gērgesa.

«Viņa [Kerbere] ir lieliska tenisiste. Tā būs īsta cīņa. Būs smags mačs,» norādīja Ostapenko. «Bet es labi sagatavošos. Man jābūt ļoti pārliecinātai, agresīvai un konsekventai.»

Ostapenko WTA rangā ieņem 12. vietu, kamēr Kerbere ir divas pozīcijas augstāk.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko jau nopelnījusi 780 reitinga punktus un 562 000 sterliņu mārciņu prēmiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu