Elektriskais Volkswagen uzstāda vēl vienu rekordu. Šoreiz Gudvudā

Ingars Tenis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Volkswagen I.D. R Pikes Peak savam Paikspīkā uzstādītajam ātruma rekordam pievienojis vēl vienu - ar franču autosportistu Romēnu Dimā pie stūres tas kļuvis par ātrāko elektroautomobili Gudvudas Ātruma festivāla 1,86 kilometrus garajā trasē.

Nedēļas nogalē no 12. līdz 15.jūlijam norisinājās nu jau par tradīciju kļuvušais Gudvudas Ātruma festivāls, kas pulcē simtiem tūkstošu skatītāju, kas vēlas klātienē redzēt autobūves un motoru sporta leģendas no aizvadītajiem gadu desmitiem, kā arī virkni jaunākās paaudzes automobiļu. Gan sērijveida ielas sporta auto, gan sacīkšu mašīnas.

Starp tām šogad bija arī Volkswagen I.D. R Pikes Peak, kas pirms nepilna mēneša kļuva par pirmo auto, kurš 20 kilometrus pretī Paikspīkas virsotnei Kolorado štatā nobrauca mazāk nekā 8 minūtēs. Ar to Volkswagen pārspēja 5 gadus noturējušos Sebastjana Lēba uzstādīto absolūto ātruma rekordu un nopelnīja vietu autosporta vēstures grāmatās.

Tagad līdzās panākumam Paikspīkā tiks minēts arī Gudvudas Ātruma festivāla vārds, jo arī šeit Volkswagen uzstādīja rekordu, 1,86 kilometrus garo trasi veica ātrāk par citiem elektromobiļiem - 43,86 sekundēs. Tādējādi iepriekšējais, 2013.gadā uzstādītais rekords tika pārspēts par 3,48 sekundēm. 

Jāteic gan, ka arī līdz visu laiku labākajam rezultātam šajā trasē - 41,6 sekundes - nav tālu. To ar McLaren-Mercedes MP4/13 Formula 1 bolīdu 1999.gadā uzstādīja kādreizējais F-1 pilots Niks Haidfelds.

"Gudvuda ir fantastiskas sacensības, un gandarījums par uzvaru šeit ir milzīgs. Trase gan ir īsa, taču tai pašā laikā arī šaura un netīra, tādēļ to nedrīkst novērtēt par zemu," pēc rekorda uzstādīšanas izteicies 40 gadus vecais Dimā. 

Viņa teiktais par netīrumiem uz trases, kas braukšanu padara īpaši sarežģītu, nav bez pamata. Par to var pārliecināties zemāk pievienotajā video, kurā redzams, ka Dimā tikai par mata tiesu izvairījās no katastrofas, kad viņa pilotētais 680 zirgspēku elektroauto vienā no pagriezieniem saslīdēja un izlidoja no trases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu