Usiks: Esmu parasts puisis, kurš labi dara savu darbu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Iegūstot četrus pasaulē prestižākos boksa titulus un Muhameda Ali trofeju, ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks uzskata, ka ir piepildījis savu sapni.

Usiks sestdien Maskavā pēc punktiem uzvarēja Muratu Gasijevu, kļūstot par Pasaules boksa supersērijas uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

"Šobrīd, izcīnot četras prestižākās pasaules boksa jostas un Muhameda Ali trofeju, esmu piepildījis savu sapni," pēc cīņas turnīra rīkotājiem sacīja Usiks. "Nav noslēpums, ka Ali man vienmēr ir bijis piemērs, tādēļ tas ir liels gods."

Usiks ieguva Ali vārdā nosaukto balvu un krietnu naudas honorāru, kas mērāms vairākos miljonos dolāru, kā arī jau sev esošajām Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostām pievienoja Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona titulus, kuri iepriekš piederēja Gasijevam. Tādējādi ukrainis kļuvis par absolūto čempionu pirmajā smagajā svarā.

Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Sputnik/LETA

"Es neesmu zvaigzne, jo zvaigznes ir debesīs. Esmu parasts puisis, kurš labi dara savu darbu," piezemēts pēc cīņas bija Usiks. "Mana komanda izdarīja visu, lai es būtu tāds, kāds biju ringā. Tā ir mūsu kopējā uzvara. Muhameda Ali trofeju savā mājā novietošu īpašā vietā."

Savukārt Gasijevs pēc dueļa noteica, ka Usiks bijis viņa karjerā līdz šim spēcīgākais pretinieks. "Demonstrēju savu labāko sniegumu, taču tā bija Oleksandra diena. Viņš bija favorīts un to arī pierādīja. Man šis turnīrs bija ļoti laba pieredze.

Savas karjeras laikā 31 gadu vecais Usiks uzvarējis visās 15 profesionālajās cīņās, turklāt 11 reizes pretiniekus nokautējis, bet 24 gadus vecais Gasijevs 25 cīņās triumfējis 24 reizes, 19 gadījumos būdams labāks ar nokautu.

Ceļā uz boksa supersērijas finālu Usiks pusfinālā sarežģītā cīņā uzvarēja arī Latvijas vadošo bokseri Mairi Briedi.

Pasaules boksa supersērijas iesildošajā cīņā Briedis desmit raundu cīņā pēc punktiem pārliecinoši uzvarēja francūzi Brandonu Delorjē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu