Strautiņš iekļauts U-20 Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš Eiropas U-20 basketbola čempionātu B divīzijā noslēdzis kā efektīvākais turnīra spēlētājs un otrs labākais punktu guvējs. Viņš tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. 

Latvijas U-20 izlases basketbolisti svētdien Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā cīņā par trešo vietu Eiropas čempionāta B divīzijā uzvarēja Krieviju un nodrošināja dalību nākamā gada A divīzijas sacensībās.

Komandas līderis Strautiņš sacensību noslēgumā bija sakrājis visvairāk efektivitātes punktus (157) starp visiem turnīra spēlētājiem, kā arī bija labākais "double-double" rādītājā (vidēji 20,3 punkti un 11,3 atlēkušās bumbas).

Tāpat Strautiņš bija otrs labākais punktu guvējs ar vidēji 20,3 punktiem. Vairāk par viņu vidēji mačā spēja gūt tikai Azerbaidžānas pārstāvis Endars Poladhanli, kuram 24,9 punkti.

Strautiņš ar 11,3 atlēkušajām bumbām bija otrs labākais šajā rādītājā, bet Kristers Zoriks bija piektais labākais rezultatīvo piespēļu izpildītājs (4,6). Zoriks arī bija astotais precīzākais metienu izpildītājs, bumbas grozā no dažādām distancēm raidot ar 50% efektivitāti.

Tikmēr Strautiņš bija arī sestais labākais soda metienu izpildītājs (76,5%), bet Francis Gustavs Lācis trešais labākais metienu bloķētājs (0,9).

Visi trīs Latvijas spēlētāji - Strautiņš (28,8), Zoriks (28,6) un Lācis (26,8) laukumā pavadīja visvairāk minūšu starp Latvijas spēlētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu