Kens Bloks dramatiskā veidā zaudē savu rallija Ford Escort RS (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Amerikāņa Kena Bloka vārds lielākoties saistās ar miljoniem reižu skatītajiem Gymkhana video interneta vietnē YouTube. Taču tas nav vienīgais, ar ko Bloks nodarbojas. Iepriekšējos gados sportists ar mainīgām sekmēm  startēja pasaules rallijkrosa čempionātā un ik pa laikam ar tikpat mainīgām sekmēm ir manāms arī rallija trasēs.

Bloks iepriekš piedalījies gan pasaules rallijkrosa, gan arī pasaules rallija čempionātos. Šogad autosportists ir nedaudz pieklusis, taču no motoriem un ātras braukšanas pavisam nav atteicies.

Pagājušajā piektdienā Bloks ar rallijam sagatavotu deviņdesmito gadu Ford Focus RS Cosworth startēja Jaunanglijas Mežu rallijā (New England Forest Rally), kas ir Amerikas Rallija asociācijas Nacionālā čempionāta sērijas sacensības, taču piedzīvoja dramatisku tā noslēgumu krietni pirms finiša.

Lai gan Bloka rīcībā bija auto, ar kura dažādām modifikācijām savulaik izcīnītas uzvaras desmit pasaules rallija čempionāta posmos, šoreiz skrējiens pēc panākumiem aprāvās rallija ceturtajā ātrumposmā. Piedevām aprāvās visnotaļ dramatiskā veidā ar pāris kūleņiem un mašīnas pilnīgu sadegšanu mežmalas grāvī.

Bloks savā Instagram kontā pie video no avārijas vietas raksta, ka negadījumu izraisījis ātrumkārbas defekts, jo vienā no 4. ātrumposma pagriezieniem viņš pārslēdzis pārnesumu uz leju, taču ātrumkārba noreaģējusi ar aizkavēšanos un rallija auto neplānoti pievilkts tuvāk līkuma iekšmalai. Tur nelaimīgas sakritības dēļ atradies liels akmens, kas mašīnu pasviedis gaisā un izraisījis kūleņošanu. Video tas labi redzams.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu