Novickis pagarina līgumu ar "Mavericks" un kļūst par NBA rekordistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vācijas leģendārais basketbolists Dirks Novickis pagarinājis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Dalasas "Mavericks", kļūstot par pirmo basketbolistu vēsturē, kurš vienā NBA vienībā pavadījis vismaz 21 sezonu.

"Mavericks" savā oficiālajā mājaslapā nav atklājusi līguma nosacījumus, taču kļuvis skaidrs, ka Novickis tādējādi kļuvis par NBA vēsturē pirmo basketbolistu, kurš bijis tikai vienas komandas dalībnieks 21 sezonu.

Iepriekš tikai slavenais Kobe Braients bija aizvadījis 20 sezonas vienā klubā, pārstāvot Losandželosas "Lakers". No šobrīd aktīvajiem spēlētājiem 16 sezonas Sanantonio "Spurs" ir aizvadījis argentīnietis Manu Džinobili, bet 15 sezonas Maiami "Heat" ir spēlējis amerikānis Udoniss Haslems.

Spēka uzbrucējs tiek uzskatīts par visu laiku labāko eiropieti, kurš ir spēlējis NBA. Ar 31 187 gūtiem punktiem viņš ir visu laiku sestais rezultatīvākais līgas basketbolists un vienīgais neamerikānis, kurš atrodams pirmajā desmitniekā.

Vēl 1998.gadā Novicki NBA draftā ar devīto numuru izraudzījās Milvoki "Bucks", bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Mavericks". Savukārt 2007.gadā vācietis tika pie sezonas vērtīgākā spēlētāja balvas, bet 2011.gadā viņš ar Dalasas komandu izcīnīja čempiontitulu.

Savukārt 2002.gadā Novickis palīdzēja Vācijas izlasei izcīnīt pasaules čempionāta bronzu un trīs gadus vēlāk iegūt sudrabu arī Eiropas meistarsacīkstēs.

No Vācijas izlases basketbolists atvadījās 2016.gadā.

Kopš uzvaras NBA čempionātā "Mavericks" ne reizi izslēgšanas turnīrā nav pārvarējusi pirmo kārtu, turklāt otro gadu pēc kārtas "play-off" sacensībām tā nav kvalificējusies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu