Igaunis Tenaks izcīna uzvaru WRC Somijas rallijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas autorallija braucējs Ots Tenaks no "Toyota" komandas svētdien triumfēja pasaules čempionāta (WRC) astotajā posmā - Somijas rallijā.

Tenaks uzvarēja 12 no 23 ātrumposmos, noslēgumā par 32,7 sekundēm pārspēdams savu tuvāko sekotāju, norvēģi Madsu Estbergu ("Citroen").

Tikmēr trešo vietu izcīnīja mājinieks Jari Mati Latvala, kurš arī brauc ar "Toyota" spēkratu. Viņš Tenakam zaudēja 35,5 sekundes.

Tālāk sekoja "Hyundai" braucējs Haidens Padons no Jaunzēlandes, bet pirmo sešinieku noslēdza divi "M-Sport Ford" braucēji - pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Francijas un soms Tēmu Suninens.

Savukārt pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis, Beļģijas autosportists Tjerī Nevils no "Hyundai", šoreiz ieņēma tikai devīto vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem Nevilam tagad ir 153 punkti, Ožjē seko ar 139 punktiem, bet trešais ar 707 punktiem ir Tenaks.

Šosezon WRC kalendārā ir 13 posmi, sezonai noslēdzoties novembra vidū ar etapu Austrālijā.

Iepriekšējā sezonā triumfēja Ožjē, izcīnot savu piekto WRC titulu pēc kārtas. Savukārt par vicečempionu kļuva Nevils, bet bronzu izcīnīja Tenaks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu