Robertsons atgriežas "Kaspersky Riga Masters" čempiona tronī (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago Sport/Scanpix

Austrālijas snūkera spēlētājs Nīls Robertsons svētdien "Arēnā Rīga" kļuva par šī gada "Kaspersky Riga Masters" čempionu.

Viņam šis ir otrais "Kaspersky Riga Masters" tituls, jo turnīrā Latvijas galvaspilsētā viņš triumfēja arī aizpērn.

Robertsons, kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru, finālmačā ar rezultātu 5-2 pārspēja ar 21.numuru izlikto angli Džeku Lisovski.

Robertsons uzvarēja pirmos trīs freimus, trešajā gūstot virsroku ar "century" breiku jeb savācot vismaz 100 punktus pēc kārtas. Turpinājumā Lisovskim izdevās divreiz panākt 1-3 un 2-4, tomēr septītajā freimā pārāks atkal bija austrālietis kurš uzvarēja turnīrā.

"Kaspersky Riga Masters" čempionam pienākas 50 000 sterliņu mārciņu (56 258 eiro).

Robertsons svētdien ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4-2 pārspēja angli Rikiju Voldenu, kuram piešķirts 23.numurs, bet pusfinālā ar 5-0 apspēlēja vēl vienu Anglijas snūkeristu Stjuartu Karingtonu, kurš izlikts ar 42.numuru.

Tikmēr Lisovskis ceturtdaļfinālā ar 4-0 pārspēja skotu Greiemu Dotu, kuram piešķirts 17.numurs, bet pusfinālā ar 5-1 pieveica citu Skotijas pārstāvi Stefanu Magvairu, kuram bija 12.numurs.

Pirms tam sestdien jau otrajā kārtā negaidītu zaudējumu piedzīvoja pašreizējais pasaules čempions snūkerā Marks Viljamss no Velsas, kurš pamatturnīrā bija izlikts ar pirmo numuru. Viņš par planētas labāko snūkeristu kļuva maijā, bet šādu titulu viņš ieguva pēc 15 gadu pārtraukuma, jo iepriekš viņš pasaules meistarsacīkstēs triumfēja arī 2000. un 2003.gadā.

Piektdien zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvoja pagājušā gada Rīgas turnīra uzvarētājs Raiens Dejs no Velsas.

Tikmēr Latvijas vadošie snūkera spēlētāji Rodions Judins un Māris Volajs nepārvarēja Rīgas turnīra kvalifikāciju.

Latvijas pasaules tūres posms jeb "Kaspersky Riga Masters" ir Latvijas vēsturē pirmās profesionālās snūkera sacensības, kas notiek kopš 2014.gada.

Vēl 2014. un 2015.gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts 2016.gadā, un Latvijas galvaspilsēta tad sāka uzņemt pasaules tūres sacensības.

Turnīra kopējais balvu fonds ir vairāk nekā 250 000 eiro, un "Kaspersky Riga Masters" uzvarētāja balva pārsniedz 56 000 eiro.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu