Policija: Skofterūdas avāriju, visticamāk, izraisīja sliktā redzamība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago Sport/Scanpix

Avāriju, kurā nedēļas nogalē gāja bojā norvēģu distanču slēpotāja Vībeke Skofterūda, visticamāk, izraisīja sliktā redzamība, uzskata Norvēģijas varasiestādes.

Skofterūda nedēļas nogalē 38 gadu vecumā gāja bojā ūdensmotocikla avārijā. Skofterūda sestdien esot devusies izbraucienā ar ūdensmotociklu un pazudusi, bet svētdien uz kādas salas atrasta bez dzīvības pazīmēm.

Kā laikrakstam "Verdens Gang" pastāstīja policijā, naktī uz svētdienu Ārendāles arhipelāgā bijusi ļoti slikta redzamība un slikti laikapstākļi. Ezerā, kurā notika avārija, ir daudz mazu klinšainu salu.

Pagaidām gan vēl netiek atklāti autopsijas un tehniskā ziņojuma rezultāti.

Skofterūda 2010.gada olimpiskajās spēlēs kopā ar Māritu Bjergenu, Terēzu Juheugu un Kristinu Stermeri Steiru triumfēja 4x5 kilometru stafetē.

Tāpat viņa ir divkārtēja pasaules čempione stafetē, šajā pašā disciplīnā izcīnot arī pa vienai sudraba un bronzas medaļai.

Pasaules kausā individuālajās sacensībās viņa 15 reizes kāpa uz goda pjedestāla, taču pie uzvarām netika. Savukārt Pasaules kausa stafetēs viņai bija 23 medaļas, no kurām 17 bija augstākā kaluma.

2015.gadā Skofterūda paziņoja par karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu