Krievijas bobslejists Soldatenkovs par dopinga pārkāpumiem saņēmis četru gadu diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Krievijas bobsleja stūmējs Aleksandrs Soldatenkovs par antidopinga noteikumu pārkāpumiem saņēmis četru gadu diskvalifikāciju, vēsta Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA).

Diskvalifikācija stājusies spēkā ar šī gada 23.aprīli.

Pašlaik 30 gadus vecais Soldatenkovs savulaik bija Krievijas izlases sastāvā un 2015.gadā piedalījās vienā Pasaules kausa posmā.

Viņš gan nestartēja vienā ekipāžā ar pilotiem Aleksandru Zubkovu un Aleksandru Kasjanovu, kurus no olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Pēc Zubkova diskvalifikācijas 2014.gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļas četriniekos pienākas Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četriniekam, kurā startēja Daumants Dreiškens, Jānis Strenga un Arvis Vilkaste, bet divniekos Melbārdim ar Dreiškenu pienākas bronza, jo diskvalificēts tika arī Kasjanovs, kurš Sočos divniekos bija ceturtais.

Par Soču olimpisko spēļu medaļu pārdalīšanu jālemj Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF), kas ar lēmuma pieņemšanu nesteidzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu