Žagars nonācis «karstāko» jauno basketbolistu topa 1. vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: LETA

Talantīgais saspēles vadītājs Artūrs Žagars lieliski aizvadīja pašu mājās notikušo Eiropas U-18 čempionātu basketbolā, palīdzot Latvijas valstsvienībai izcīnīt sudraba godalgas. Viņa spilgto sniegumu pamanījusi teju visa basketbola pasaule. 

«Draft Express», kas jauno spēlētāju analīzi veic vairāk nekā 10 gadus un tiek uzskatīts par visai autoritatīvu avotu esošajai situācijai pasaules basketbolā, Žagaru uzskata par šā brīža «karstāko» jauno basketbolistu pasaulē. 

18 gadus veco Žagaru «Draft Express» ierindojis pirmajā vietā. Aiz latvieša atrodas viena no pēdējās desmitgades pasaules labākā basketbolista Lebrona Džeimsa atvase Lebrons Džeimss juniors.

Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: LETA

Trešo pozīciju šajā sarakstā ieņem Serbijas U-18 izlases līderis Marko Pečarskis, kurš nule aizvadītajā Eiropas čempionātā tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, kopā ar Žagaru tika iekļauts simboliskajā izlasē un bija sacensību rezultatīvākais spēlētājs. Serbija Eiropas čempionāta finālā ar 99:90 pārspēja tieši Latvijas komandu. 

Ietekmīgā Ziemeļamerikas sporta medija ESPN apskatnieks Frans Frasčilla Žagaru salīdzinājis ar Slovēnijas zvaigzni Goranu Dragiču, kas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā aizvadījis 10 sezonas un pēdējās no tām bijis viens no Maiami «Heat» komandas līderiem. 

Žagars Eiropas čempionātā bija viens pamanāmākajiem spēlētājiem. Nereti viņš pretinieku aizsardzību apspēlēja vienatnē un ar saviem pretspēlētājiem darīja ko gribēja. Turnīra septiņās spēlēs 190 centimetrus garais Žagars vidēji mačā izcēlās ar gūtiem 18,9 punktiem (piektais labākais rādītājs) un veica 6,3 rezultatīvas piespēles, šajā rādītājā ieņemot otro vietu. 

Nākamo sezonu Žagars aizvadīs Spānijas augstākās līgas (ACB) kluba Badalonas «Divina Seguros Joventut» sistēmā.  

TVNET intervija ar Artūru Žagaru pirms Eiropas čempionāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu